logo

Hírek

2012-04-23

A magyar EP-képviselők 2012. februári-márciusi munkájáról

A magyarországi belpolitikai helyzetről folyó diskurzus az elmúlt két hónapban tovább folytatódott az Európai Parlamentben és annak falain kívül is.
A magyar EP-képviselők  2012. februári-márciusi munkájáról

A magyarországi belpolitikai helyzetről folyó diskurzus az elmúlt két hónapban tovább folytatódott az Európai Parlamentben és annak falain kívül is. Február közepén három Magyarországról szóló állásfoglalási tervezetről is voksolt a parlament. Néppárti képviselők – köztük a magyar Szájer József és Gál Kinga – a kormány mellett kiálló indítványra tettek javaslatot, és hasonló szellemű beterjesztést tett az Európai Konzervatívok és Reformisták képviselőcsoportja is. A szocialista, liberális és zöldpárti képviselők ezzel szemben a magyar kormányt és a magyarországi fejleményeket elítélő állásfoglalást terjesztett a parlament elé az Alaptörvénnyel, valamint a sarkalatos törvényekkel kapcsolatban. A Tabajdi Csaba és Göncz Kinga szocialista EP-képviselők által is kezdeményezett állásfoglalásra irányuló indítvány végül megkapta a többséget a szavazáskor, így az Európai Parlament elmarasztalta a magyar kormányt.

A teljes összefoglaló itt olvasható.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!