logo

Hírek

2011-10-18

Vitaest-sorozatot indít a Policy Solutions és az Európai Bizottság

2011 őszén az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Policy Solutions elemző intézet "Európa jövője" címmel vitaest-sorozatot indít a kontinens főbb politikai-gazdasági kihívásairól.
Vitaest-sorozatot indít a Policy Solutions és az Európai Bizottság

2011 őszén az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Policy Solutions elemző intézet "Európa jövője" címmel vitaest-sorozatot indít a kontinens főbb politikai-gazdasági kihívásairól. A vitaestek célja, hogy az Európa 2020 stratégia prioritásai mentén bevonjuk a hazai értelmiséget és a médiát Európa és benne Magyarország jövőjéről szóló gondolkodásba.

A nyitó vitaestre 2011. október 27-én, 18.00 órakor kerül majd sor „Hogyan jönnek létre új munkahelyek?” címmel.

A meghívott előadók Andor László foglalkoztatáspolitikáért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős uniós biztos és Mellár Tamás közgazdász, egyetemi tanár, az MTA doktora lesznek.

A rendezvények állandó helyszíne a Millenáris Parkban található Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház utca 35.).

A „Hogyan jönnek létre új munkahelyek?” című első rendezvényünkön áttekintjük, hogy elérhető lesz-e a 2020-ra kitűzött 75%-os európai foglalkoztatottsági ráta, és hogy ehhez milyen képzettségű munkaerőre lenne szükség. Az előadók értékelik a gazdasági válság eredményeként előállt európai és hazai munkaerő-piaci helyzetet, illetve vázolják, milyen lehetséges forgatókönyveket tartanak valószínűnek az elkövetkező években.

A vitasorozat állandó műsorvezetője Martin József Péter, gazdasági újságíró, közgazdász. A sajtónyilvános esemény közönsége hazai vezető értelmiségiekből, Budapestre akkreditált diplomatákból és a sajtó munkatársaiból áll majd.

A sorozat további két állomása a szegénység-mélyszegénység problémájára és az eurózóna válságára adható megoldásokról szól majd.

Regisztráció: info@policysolutions.huVissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!