logo

Hírek

2019-12-27

Itt van Amerika - tanulmányok az amerikai politika hatásáról Magyarországon

Az Athenaeum Kiadó gondozásában megjelent "Itt van Amerika - az amerikai politika hatása Magyarországon" című kötetben két kollégánk, Bíró-Nagy András és Győri Gábor is tanulmánnyal jelentkezett.
Itt van Amerika - tanulmányok az amerikai politika hatásáról Magyarországon

E kötetben több mint 30 elismert Amerika-szakértő, illetve gyakorlati szakember foglalta össze, hogyan hatott az elmúlt évtizedekben az amerikai politika a magyar közéletre. Bemutatjuk, hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, valamint a magyar politikai intézményrendszer. Mindezekkel - pozitív vagy negatív értelemben, de - az amerikai politikai hatások a magyar mindennapok elválaszthatatlan részévé váltak. A kötet szerkesztői: Sebők Miklós és Böcskei Balázs. 

Bíró-Nagy András tanulmánya az agytrösztök világáról Magyarországon itt olvasható.

Győri Gábor tanulmánya az amerikai és a magyar demokrácia fejlődéséről itt olvasható.

 

A teljes kötet itt rendelhető meg.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!