logo

Hírek

2022-03-01

Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

2022-ben is a Policy Solutions és a FEPS támogatásával jelenik meg az Új Egyenlőség közéleti podcastja. Ajánlatunk az elmúlt hetek legérdekesebb adásaiból!
Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

Az Új Egyenlőség piros podcasjának szerkesztői, Bíró-Nagy András, Kiss Ambrus, Lakner Zoltán és Szűcs Zoltán Gábor minden héten jelentkeznek a magyar és az uniós politika kulcskérdéseit vizsgáló beszélgetéseivel. Az alábbiakban ajánlunk négyet az utóbbi hetek legérdekesebb adásaiból:

A háború gazdasági kárai - Miért a forint kapja a rubel után a legnagyobb pofonokat, és mit lehetne tenni azért, hogy az infláció ne legyen tartósan kétszámjegyű? Kiss Ambrus beszélgetése Pogátsa Zoltánnal. 

Szocialista győzelem Portugáliában - Az európai politikában az egyik leginspirálóbb példa a jó és sikeres kormányzásra a portugál szocialisták teljesítménye. A portugál baloldal tartós sikereinek okairól Bíró-Nagy András és Hegyi Gyula beszélgetett.

A magyar választás előtt nem indul el a jogállamisági mechanizmus, de uniós pénzek sem jönnek - Az uniós pénzek folyósítása körül kialakult konfliktusról, a francia és a német politika hazai hatásairól, és a Fidesz európai útkeresésének jelenlegi állásáról beszélgetett Hegedűs Dániel politológussal, a German Marshall Fund elemzőjével Bíró-Nagy András.

Magyar választások és ami még ránk vár… - Az Új Egyenlőség podcast negyedik évadának első adásában a podcast szerkesztői, Bíró-Nagy András, Kiss Ambrus és Lakner Zoltán beszélgetett. Az évnyitó mi másról szólhatna másról, mint hogy mi várható az elkövetkező hónapokban, és milyen politikai eseményekre kell figyelnünk a magyar választások mellett.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!