logo

Hírek

2010-08-03

Győri és Tabajdi a Policy Solutions éves EP-elemzése élén

A magyar európai parlamenti képviselők közül a szakpolitikai munkában a fideszes Győri Enikő, a politikai aktivitás terén Tabajdi Csaba végzett az élen az új ciklus első évében - áll a Policy Solutions éves EP elemzésében.
Győri és Tabajdi a Policy Solutions éves EP-elemzése élén

A politikai elemző és tanácsadó intézet, mely az elmúlt egy évben egyedüliként hozott nyilvánosságra havi rendszerességgel EP-jelentéseket, elemzésében a 22 magyar európai parlamenti képviselő elmúlt egy éves munkáját értékelte, szakpolitikai és politikai kategóriák szerint. Az elemzésében az intézet különválasztotta azokat az eszközöket, amelyekkel az egyes képviselők az EP-ben folyó jogalkotási folyamatokra tudnak hatással lenni, illetve azokat a fórumokat, amelyek a szélesebb értelemben vett politikai munkának adnak teret.

A kutatás megállapítja, hogy szakpolitikai munkában Győri Enikő, fideszes EP-képviselő nevéhez fűződött a legtöbb tevékenység az elmúlt egy évben. Annak ellenére, hogy Győri nem kapott – az egyébként a legnagyobb presztízzsel járó – raportőri megbízatást, az uniós szinten is jelentős témákban benyújtott és elfogadott több tucat módosító indítványaival hamar jelentős szakmai elismerést vívott ki magának. A módosító indítványok tekintetében a gazdaságpolitikai szakértő Győri Enikő az egész EP negyedik legaktívabb képviselője volt.

Az új ciklus első évében kiemelkedő politikai aktivitást mutatott Tabajdi Csaba, az MSZP delegációvezetője. Nevéhez fűződik – holtversenyben – a legtöbb plenáris felszólalás, a legtöbb a Bizottságnak és a Tanácsnak feltett parlamenti kérdés, illetve holtversenyben a második legtöbb állásfoglalási indítványhoz csatlakozott. Tabajdi előkelő helyét azonban nemcsak a mennyiségi szempont, hanem tevékenységének a magyar érdekek védelme tekintetében releváns volta is indokolja: kitartóan érvelt a Tokaji márkanév szlovák regisztrációja ellen és határon túli magyar ügyekben is sokszor mutatkozott meg.

Az EP-képviselők éves munkáját bemutató teljes elemzés itt olvasható.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!