logo

Hírek

2016-10-03

Populizmus figyelő weboldalt indított a Policy Solutions

A populizmus támogatottságának európai növekedése miatt a Policy Solutions és az Európai Progresszív Tanulmányok Alapítványa (FEPS) angol nyelvű populizmus figyelő weboldalt indított ’Populism Tracker’ néven. A portálon az összes európai populista párt népszerűségének adatai megtalálhatóak a Populizmus Térképen, a trendeket több szempont alapján lehet elemezni a folyamatosan frissülő Populizmus Grafikon segítségével, továbbá elérhetőek a Policy Solutions, a FEPS és partnereik által publikált populizmus témájú tanulmányok, kutatások és elemzések.
Populizmus figyelő weboldalt indított a Policy Solutions

Populism Tracker weboldalt a Policy Solutions és a FEPS a „Miért vonzzák az Y–generáció tagjait a populista mozgalmak?” című konferencián mutatta be. Az eseményt Javier Moreno, az európai Szocialisták és Demokraták (S&D) főtitkára és Sergei Stanishev, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) elnöke nyitotta meg, majd Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója mutatta be az új weboldalt. Ezt követően panelbeszélgetésre került sor, amelyet Maria Freitas, a FEPS szakpolitikai tanácsadója moderált, és amelyben Evelyn Regner, a Szocialisták és Demokraták csoport európai parlamenti képviselője, Fabio Wolkenstein, a London School of Economics (LSE) kutatója, illetve Laura Slimani, a Fiatal Európai Szocialisták elnöke vett részt. Az előadók és a panelbeszélgetés tagjai mellett több mint száz, az Y–generációhoz tartozó fiatal volt jelen a rendezvényen.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!