logo

Hírek

2016-11-15

Meghívó: A populizmus helyzete 2016-ban

Ezúton szeretnénk meghívni a „Populizmus helyzete 2016-ban” című konferenciára és évkönyv bemutatóra, melyet a Policy Solutions és Friedrich-Ebert-Stiftung közösen rendez. A konferencia vendégei ingyenesen megkapják a „Populizmus helyzete 2016-ban” évkönyv egy példányát. A rendezvény időpontja: 2016. november 24. (csütörtök) 10.00-12.00. A rendezvény helyszíne: Mercure Budapest Korona Hotel (1053, Budapest, Kecskeméti u. 14).
Meghívó: A populizmus helyzete 2016-ban

A populizmus 2016-os helyzetéről szóló évkönyv megírásának és a konferencia megrendezésének az idei év történelmi eseményei szolgáltatták az indokot. Az Amerikai Egyesült Államokban Donald Trump magabiztosan megnyerte az elnökválasztást; a britek többsége az országuk Európai Unióból való kilépése mellett szavazott; Ausztriában közel egy éve húzódik az elnökválasztás, melyben a kormánypártok jelöltjei már az első  fordulóban elvéreztek; terrortámadások sorozata rázta meg Európát; puccskísérlet és megtorlások uralták a török politikát; a nyugati világnak egyre több szövetségesével gyengült meg a kapcsolata, miközben Oroszország évtizedek óta egyedülálló aktivitásba kezdett a világpolitikában.

A konferencián arra keressük a választ, hogy az idei év trendjei alapján milyen politikai változások várhatóak jövőre az Európai Unióban és Magyarországon, és miben tér el az európai populizmus a magyarországitól.

 

Program:

10.00 – 10.15:

Megnyitó. Jan Niklas Engels, a Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti irodavezetője

 

10.15 – 10.45:

A „Populizmus helyzete 2016-ban” évkönyv bemutatása. Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója

 

10.45 – 12.00: Kerekasztal-beszélgetés: Populizmus Magyarországon: miben egyedi és miben követi a világtrendet?

Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője

Lakatos Júlia, a Méltányosság Politikaelemző Központ nemzetközi igazgatója

Rajcsányi Gellért, a Mandiner főszerkesztője

 

12.00 – 12.30: Zárófogadás

 

A rendezvény magyar és angol nyelven folyik, szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze 2016. november 21-ig az info@policysolutions.hu e-mail címen.

 

 



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!