logo

Hírek

2016-07-03

Elemzés: Óvakodj a Brexit "fordulópontjától"

A magyar populista jobboldal elismerte azokat a károkat, melyeket a Brexit okozni fog, de Orbán Viktor miniszterelnöknek meg kell tanulnia a leckét, hogy az euroszkepticizmussal való hazai flörtölés veszélyes játék. A leckék nyilvánvalóak: ha egy vezető túl messzire megy, néhány hónap Európa-párti kampány talán nem lesz elegendő ahhoz, hogy ellensúlyozza hosszú évek euroszkepticizmusát. Bíró-Nagy András elemzése a Policy Network-nek arról, hogy mit jelent a Brexit Magyarország számára.
Elemzés: Óvakodj a Brexit "fordulópontjától"

A magyar populista jobboldal elismerte azokat a károkat, melyeket a Brexit okozni fog, de Orbán Viktor miniszterelnöknek meg kell tanulnia a leckét, hogy az euroszkepticizmussal való hazai flörtölés veszélyes játék. A leckék nyilvánvalóak: ha egy vezető túl messzire megy, néhány hónap Európa-párti kampány talán nem lesz elegendő ahhoz, hogy ellensúlyozza hosszú évek euroszkepticizmusát. Bíró-Nagy András elemzése a Policy Network-nek arról, hogy mit jelent a Brexit Magyarország számára letölthető a Policy Network, az Egyesült Királyság vezető agytrösztjének honlapjáról: http://www.policy-network.net/pno_detail.aspx?ID=5112&title=Beware-the-Brexit-%E2%80%98tipping-point



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!