logo

Hírek

2016-11-23

A magyar kormány és a magyar pártoknak az EP-ben, szimbolikus európai kérdésekben képviselt álláspontjának összehasonlítása

Bár Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EU jelenlegi irányvonala elleni küzdelem frontvonalában áll, pártja, a Fidesz európai parlamenti képviselői jóval „európaibb” álláspontot képviselnek, mivel továbbra is az Európai Néppárttal összhangban szavaznak szimbolikus kérdésekben – hangsúlyozza a VoteWatch és a Policy Solutions által készített új tanulmány.
A magyar kormány és a magyar pártoknak az EP-ben, szimbolikus európai kérdésekben képviselt álláspontjának összehasonlítása

Bár Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EU jelenlegi irányvonala elleni küzdelem frontvonalában áll, pártja, a Fidesz európai parlamenti képviselői jóval „európaibb” álláspontot képviselnek, mivel továbbra is az Európai Néppárttal összhangban szavaznak szimbolikus kérdésekben – hangsúlyozza a VoteWatch és a Policy Solutions által készített új tanulmány. Az érdekes esettanulmányok közé tartozik Oroszország, melynek esetében – Orbán Viktor azon törekvése ellenére, hogy megszüntessék Moszkva büntetését – a Fidesz európai parlamenti képviselői mégis elutasítottak egy olyan javaslatot, amely megszüntette volna az Oroszországgal szembeni uniós szankciókat.

A magyar kormány és a magyar pártoknak az EP-ben, a szimbolikus kérdésekkel kapcsolatos álláspontjáról szóló teljes angol nyelvű tanulmány itt érhető el.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!