logo

Elemzőink

Dr. Bíró-Nagy András

A Policy Solutions társalapítója, igazgatója. 2013-2014-ben a magyar uniós biztos politikai tanácsadójaként dolgozott az Európai Bizottságban. 2011 óta az MTA TK Politikatudományi Intézetének kutatója, 2015 óta a Magyar Politikatudományi Társaság elnökségi tagja. Főbb szakterületei a magyar és az uniós politika, a populista és radikális jobboldali pártok, és a kortárs szociáldemokrácia. Pályája kezdetén vezető brit és magyar agytrösztök kutatója volt. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett politikatudományi doktori fokozatot, korábban a London School of Economics Public Policy and Administration szakán végzett.


Győri Gábor

A Policy Solutions vezető elemzője. Korábban a Miniszterelnöki Hivatalban és hazai agytrösztöknél dolgozott elemzőként. Egyetemi tanulmányait az Egyesült Államokban végezte, a University of Chicago-n nemzetközi kapcsolatok, a Harvard University-n társadalomtudományi tanulmányok szakon kapott diplomát. Angolul és németül felsőfokon beszél, franciául alapszinten ért.


Laki Gergely

A Policy Solutions elemzője. A franciaországi Université de Picardie budapesti részképzésén nemzetközi gazdálkodás szakon szerezte alapszakos diplomáját, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen politikatudomány mesterszakán végzett. 2016-ban ösztöndíjasként politikai kommunikációt hallgatott a párizsi Sciences Po-n, 2018 óta a BCE Politikatudományi Doktori Iskola hallgatója. Korábban dolgozott gyakornokként egy brüsszeli magyar lapnál, valamint részt vett az MTA több kutatási projektjében is. A média és demokrácia viszonya mellett főbb szakterületei a magyar és uniós politika, valamint az európai populista pártok.


Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!