logo

Elemzőink

Dr. Bíró-Nagy András

A Policy Solutions igazgatója és tulajdonosa. 2013-2014-ben Andor László uniós biztos politikai tanácsadójaként dolgozott az Európai Bizottságban. 2011 óta az MTA TK Politikatudományi Intézetének kutatója, 2015 óta a Magyar Politikatudományi Társaság elnökségi tagja. Főbb szakterületei a magyar és az uniós politika, a populista és radikális jobboldali pártok, és a kortárs szociáldemokrácia. Pályája kezdetén vezető brit és magyar agytrösztök kutatója volt. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett politikatudományi doktori fokozatot, korábban a London School of Economics Public Policy and Administration szakán végzett.


Győri Gábor

A Policy Solutions vezető elemzője. Korábban a Miniszterelnöki Hivatalban és hazai agytrösztöknél dolgozott elemzőként. Egyetemi tanulmányait az Egyesült Államokban végezte, a University of Chicago-n nemzetközi kapcsolatok, a Harvard University-n társadalomtudományi tanulmányok szakon kapott diplomát. Angolul és németül felsőfokon beszél, franciául alapszinten ért.


Szászi Áron

A Policy Solutions elemzője. A Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem és marketing képzésén szerezte alapszakos diplomáját, majd a Central European University politikatudományi mesterszakán végzett. Egyetemi tanulmányai alatt a Rajk Szakkollégium tagja volt, ahol elsősorban társadalomtudományi, filozófiai, közgazdaságtani és módszertani kurzusokat hallgatott. Korábban szakmai tapasztalatot szerzett a Külügyi- és Külgazdasági Intézetnél, valamint a European University Institute és a Tárki kutatási projektjeibe is bekapcsolódott. Riportjai és véleménycikkei többek között az Azonnali.hu és a Qubit.hu portálokon jelentek meg. Főbb kutatási területei a nemzetközi politika és a politikai kommunikáció.


Laki Gergely

A Policy Solutions elemzője. A franciaországi Université de Picardie budapesti részképzésén nemzetközi gazdálkodás szakon szerezte alapszakos diplomáját, majd a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudomány mesterszakán végzett. 2016-ban ösztöndíjasként politikai kommunikációt hallgatott a párizsi Sciences Po-n, 2018 óta a BCE Politikatudományi Doktori Iskola hallgatója. Korábban dolgozott gyakornokként egy brüsszeli magyar lapnál, valamint részt vett az MTA több kutatási projektjében is. A média és demokrácia viszonya mellett főbb szakterületei a magyar és uniós politika, valamint az európai populista pártok.


Varga Attila

A Policy Solutions elemzője. A Károli Gáspár Református Egyetemen szerezte viselkedéselemzői alapszakos diplomáját, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem társadalom- és szervezetpszichológia mesterszakán végzett. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem survey statisztika és adatanalitika MSc képzésén vesz részt. 2020-ban a Political Capitalnél töltötte szakmai gyakorlatát, majd 2021-ben helyezkedett el a Policy Solutionsnél, a Friedrich-Ebert-Stiftung ösztöndíjasaként. Érdeklődési területét képezi a kollektív áldozati tudat szélsőjobboldali csoportokban való megjelenése és a politikai bizalom pszichológiai háttere.


Demény Richárd

A Policy Solutions elemzője. Korábban az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségén, a Brit Kereskedelmi Kamaránál, valamint a Political Capitalnél szerzett szakmai tapasztalatot. Jelenleg a London School of Economics European and International Public Policy mesterszakos hallgatója. Ezt megelőzően a budapesti International Business School pénzügyi menedzsment képzésén szerezte alapszakos diplomáját, majd a University of Southampton politika és nemzetközi kapcsolatok szakán folytatta tanulmányait. Főbb szakterületei a magyar és uniós politika, a zöldpolitika, valamint a radikális jobboldali pártok.


Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!