logo

Elemzőink

Dr. Bíró-Nagy András

A Policy Solutions igazgatója és tulajdonosa. A TK Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, 2015 óta a Magyar Politikatudományi Társaság elnökségi tagja. 2013-2014-ben Andor László uniós biztos politikai tanácsadójaként dolgozott az Európai Bizottságban. Főbb szakterületei az európai integráció, a magyar társadalom értékrendje és attitűdjei, a radikális jobboldali pártok és a kortárs szociáldemokrácia. Pályája kezdetén vezető brit és magyar agytrösztök kutatója volt. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett politikatudományi doktori fokozatot, korábban a London School of Economics Public Policy and Administration szakán végzett.


Győri Gábor

A Policy Solutions vezető elemzője. Korábban a Miniszterelnöki Hivatalban és hazai agytrösztöknél dolgozott elemzőként. Egyetemi tanulmányait az Egyesült Államokban végezte, a University of Chicago-n nemzetközi kapcsolatok, a Harvard University-n társadalomtudományi tanulmányok szakon kapott diplomát. Angolul és németül felsőfokon beszél, franciául alapszinten ért.


Szászi Áron

A Policy Solutions elemzője. A TK Politikatudományi Intézet kutatója. A Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem és marketing képzésén szerezte alapszakos diplomáját, majd a Central European University politikatudományi mesterszakán végzett. Egyetemi tanulmányai alatt a Rajk Szakkollégium tagja volt, ahol később oktatóként politikatudományi kurzusokat is tartott. Korábban szakmai tapasztalatot szerzett a Külügyi- és Külgazdasági Intézetnél, valamint a European University Institute és a Tárki kutatási projektjeibe is bekapcsolódott. Főbb szakterületei a közvélemény-kutatás, a kérdőíves kísérletek, a politikai polarizáció és a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos attitűdök.


Laki Gergely

A Policy Solutions elemzője. A franciaországi Université de Picardie budapesti részképzésén nemzetközi gazdálkodás szakon szerezte alapszakos diplomáját, majd a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudomány mesterszakán végzett. 2016-ban ösztöndíjasként politikai kommunikációt hallgatott a párizsi Sciences Po-n, 2018 óta a BCE Politikatudományi Doktori Iskola hallgatója. Korábban dolgozott gyakornokként egy brüsszeli magyar lapnál, valamint részt vett az MTA több kutatási projektjében is. A média és demokrácia viszonya mellett főbb szakterületei a magyar és uniós politika, valamint az európai populista pártok.


Varga Attila

A Policy Solutions elemzője. A Károli Gáspár Református Egyetemen szerezte viselkedéselemzői alapszakos diplomáját, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem társadalom- és szervezetpszichológia mesterszakán végzett. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem survey statisztika és adatanalitika MSc képzésén vesz részt. 2020-ban a Political Capitalnél töltötte szakmai gyakorlatát, majd 2021-ben helyezkedett el a Policy Solutionsnél, a Friedrich-Ebert-Stiftung ösztöndíjasaként. Érdeklődési területét képezi a kollektív áldozati tudat szélsőjobboldali csoportokban való megjelenése és a politikai bizalom pszichológiai háttere.


Molnár Kristóf

A Policy Solutions elemzője. Tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kezdte, ahol politológiát és nemzetközi tanulmányokat hallgatott. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen tanul közgazdálkodás és közpolitika mesterképzésen. Korábbi szakmai tapasztalatait az Országgyűlés Hivatalánál és a Political Capitalnál szerezte, emellett önkéntes volt az Európai Parlamentnél és a K-Monitornál. A Vokskabin 2024-es kiadásának szerkesztőségi tagja. A Policy Solutionsnél 2023-ban, a Friedrich-Ebert-Stiftung ösztöndíjasaként helyezkedett el. Érdeklődési területei közé tartozik a magyar társadalom politikai értékrendje, a korrupció társadalmi következményei és az EU-s szakpolitikák.


Demény Richárd

A Policy Solutions elemzője. Korábban az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségén, a Brit Kereskedelmi Kamaránál, valamint a Political Capitalnél szerzett szakmai tapasztalatot. Jelenleg a London School of Economics European and International Public Policy mesterszakos hallgatója. Ezt megelőzően a budapesti International Business School pénzügyi menedzsment képzésén szerezte alapszakos diplomáját, majd a University of Southampton politika és nemzetközi kapcsolatok szakán folytatta tanulmányait. Főbb szakterületei a magyar és uniós politika, a zöldpolitika, valamint a radikális jobboldali pártok.


Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!