logo

Szolgáltatások

Politikai elemzés

Politikai elemzés

A jó politikai stratégia tényeken és adatokon alapuló objektív helyzetelemzésre, a politikai környezet alapos ismeretére épül. A mély és szakszerű elemzést a színvonalas tanácsadás és a megalapozott döntéshozatal alapfeltételének tekintjük.

A Policy Solutions vállalja a magyar belpolitikai folyamatok elemzését, a politikai előzmények, a lehetséges következmények és a magyar politikai rendszer adta lehetőségek figyelembevételével. Meggyőződésünk azonban, hogy a politika világában is megéri nyitott szemmel járni: megrendelőink számára felkutatjuk a külföldön bevált legjobb politikai gyakorlatokat, elemezzük sikerük okait és megvizsgáljuk hazai alkalmazhatóságuk feltételeit.

Politikai tanácsadás

Politikai tanácsadás

A hosszú távú politikai siker záloga a tudatos tervezés. A napi politikai kommunikációs csaták, taktikai küzdelmek akkor nyerhetik el értelmüket, ha egy részletesen kidolgozott stratégiába illeszkednek, és a stratégiai célt a politikus nem veszíti szem elől.

A Policy Solutions vállalja, hogy feltérképezi megbízója erősségeit, gyengeségeit, a számára kínálkozó lehetőségeket és a potenciális kihívásokat, amelyek alapján elkészíti pozicionálását és stratégiai tervét. Kidolgozzuk a politikai stratégiához szükséges tartalmi elemeket (például konkrét közpolitikai javaslatokat) és a kapcsolódó kommunikációs stratégiát is.

Közvélemény-kutatás

Közvélemény-kutatás

A stratégiai tervezéshez, a megalapozott döntésekhez és a kommunikációs irány helyes megválasztásához is elengedhetetlen a társadalmi véleményklíma pontos ismerete. A vélemények és attitűdök feltárása segít megtervezni azokat az intézkedéseket, amelyek a célzott társadalmi csoportok elvárásaival is összhangban vannak.

A Policy Solutions vállalja kvantitatív és kvalitatív közvélemény-kutatások teljes körű lebonyolítását, elemzését és a kutatási eredmények alapján a továbblépési stratégiák kidolgozását. Kutatásainkat egyaránt alkalmazzuk a helyzetelemzés és a tervezés, illetve a politikai és piaci döntések hatásvizsgálata során.

Kommunikációs tanácsadás

Kommunikációs tanácsadás

Politikai programok megvalósításának sikere egyre nagyobb mértékben függ azok társadalmi támogatottságától és elfogadottságától. A legfelkészültebb politikusok, polgármesterek, valamint a legjobban kidolgozott szakpolitikai kezdeményezések is elbukhatnak, ha kommunikációjuk nem megfelelő.

A Policy Solutions ezért vállalja, hogy – akár napi szinten is – segíti szervezetek és közszereplők kommunikációs üzeneteinek kidolgozását, média megjelenéseit, illetve a kommunikációs krízishelyzetek kezelését.

Beszéd- és szövegírás

Beszéd- és szövegírás

Minden politikus számára fontos, hogy a választókkal való kapcsolattartás során a tartalmi és formai elemek összhangban legyenek: azaz pontos és szakszerű, de mégis élvezetes és közérthető formában kommunikáljanak szavazóikkal.

A Policy Solutions vállalja beszédek, választási programok, szórólapok, választói levelek és egyéb kiadványok megírását. A szövegírás során egyszerre figyelünk az anyagok szakszerűségére és kommunikációs hatására.

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!