logo

Magunkról

Kik vagyunk?

A Policy Solutions egy 2008-ban magánszemélyek által alapított, budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés. a fenntarthatóság és az európai integráció iránt.

A Policy Solutions munkatársai a magyar és az európai uniós közigazgatásból, illetve a hazai és nemzetközi tanácsadószférából érkeztek, akik révén egyformán jól ismerjük a magyar és az európai politika, a közigazgatás, a tudományos élet, valamint a for- és a non-profit szektor világát.

Mivel foglalkozunk?

Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése és a választáskutatás. Prioritásnak tekintjük, hogy a magyar politikai és közpolitikai folyamatokat a nemzetközi kontextus fényében, az európai és a régiós trendekhez viszonyítva mutassuk be.

A tanácsadói munkánk során azért dolgozunk, hogy a modern politika többet jelentsen a napi kommunikációs csatározásoknál, és a politika világában teret nyerjen a stratégiai és közpolitikai tervezés. Hisszük, hogy a legjobb kommunikációs fogások sem működhetnek minőségi tartalom nélkül, és a részletesen kidolgozott szakpolitikai elképzelések sem érhetik el a kívánt hatást megfelelő csomagolás hiányában.

Hogyan dolgozunk?

Elemző intézetünk nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a politika kutatása és értelmezése ne kizárólag egy szűk szakmai közönség számára legyen elérhető és érdekes. Ezért kutatási eredményeinket rendszeresen megosztjuk a vezető magyar és nemzetközi újságok, televíziók, rádiók és internetes portálok újságíróival, civil szervezetekkel, nemzetközi szervezetek és diplomáciai testületek képviselőivel, vezető politikusokkal és cégvezetőkkel. Évente többször szervezünk konferenciákat és műhelybeszélgetéseket különféle politikai témákról, az európai uniós kérdésektől a politikai szélsőségek problémájáig.

Kik a partnereink?

A Policy Solutions nemzetközi agytrösztökkel is együttműködik munkája során, így fontos partnere – többek között – a német Friedrich Ebert Alapítvány (FES) és a brüsszeli Foundation for European Progressive Studies (FEPS). 

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!