logo

Hírek

2014-06-09

Policy Solutions a médiában - 2014 tavasz

Az elmúlt néhány hónapban két választást is tartottak Magyarországon, így a szokásosnál is több alkalommal szerepeltek a médiában a Policy Solutions munkatársai. Boros Tamás az országgyűlési választások eredményét a Hír TV-ben, az európai parlamenti választásokat pedig az ATV és a Hír TV élő műsorában elemezte.
Policy Solutions a médiában - 2014 tavasz

Az elmúlt néhány hónapban két választást is tartottak Magyarországon, így a szokásosnál is több alkalommal szerepeltek a médiában a Policy Solutions munkatársai. Boros Tamás az országgyűlési választások eredményét a Hír TV-ben, az európai parlamenti választásokat pedig az ATV és a Hír TV élő műsorában elemezte. Intézetünk igazgatója állandó vendége volt utóbbi tévécsatorna vitaműsorának, a Csörtének, ahol az aktuális politikai és közéleti eseményeket vitatta meg hétről hétre vitapartnereivel, az ATV Csatt című vitaműsorában pedig az európai parlamenti listavezetők brüsszeli összacsapása előtt vitázott.

Intézetünk új vezető elemzője, Győri Gábor a Financial Times-nak adta első nyilatkozatát, majd a Budapester Zeitung kérdezte munkatársunkat a magyarországi nem szavazókról, az EP-választás előestéjén. Kadlót Tibor a HR Portál megkeresésére elemezte az Orbán-kormány foglalkoztatáspolitika területén elért eredményeit, illetve kudarcait, még az országgyűlési választásokat megelőzően.

A két választás kapcsán újra aktuálissá vált a politikusi fizetések szabályozása, melyről az Echo TV-nek és az ATV-nek is nyilatkoztunk. Emellett a Policy Solutions - más politikai elemző intézetek mellett - részt vett "A 100 leggazdagabb magyar"című kiadvány összeállításában.

Az országgyűlési és az EP-választások, valamint  a magyar belpolitikai események kapcsán számos külföldi médium is megkereste intézetünket. Idén tavasszal a francia Le Courrier és Liberation, a katari Al Jazeera, a dán Morgenbladet, a lengyel Nowa Konfederacija, valamint a moldáv Pro TV mellett a Bloomberg és az European Voice számára is segítettünk eligazodni a Magyarországot érintő politikai ügyekben.

A magyar médiumok közül a Blikknek a következő parlamenti ciklus női képviselőiről, valamint az európai parlamenti választások várható eredményéről nyilatkoztunk, de az Inforádió kérésére is elemeztük az EP-választás hazai eredményeit, a Klubrádióban pedig szintén európai uniós és hazai témákról beszélt intézetünk igazgatója, Boros Tamás. Ezek mellett a vs.hu hírportál a magyarországi törpepártokról, a hvg.hu pedig az ellenzéki pártok március 15-én elmaradó tüntetéséről kérdezte munkatársainkat.

 

 

 

 



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!