logo

Hírek

2013-11-06

HUNGARIAN POLITICS IN-DEPTH 2013. szeptember-október

A Policy Solutions az elmúlt hónapokban is jelentkezett szokásos havi angol nyelvű anyagaival a hazai politikát érintő legfontosabb kérdéseket elemezve. A szeptemberi, „Things to look forward to in autumn” című elemzés az idei ősz legaktuálisabb, már a választási kampányhoz kötődő belpolitikai témákat veszi sorra.
HUNGARIAN POLITICS IN-DEPTH 2013. szeptember-október

A Policy Solutions az elmúlt hónapokban is jelentkezett szokásos havi angol nyelvű anyagaival a hazai politikát érintő legfontosabb kérdéseket elemezve. A szeptemberi, „Things to look forward to in autumn” című elemzés az idei ősz legaktuálisabb, már a választási kampányhoz kötődő belpolitikai témákat veszi sorra. A választásra közvetlen befolyással lévő ügyek közül az MSZP és az Együtt 2014 szövetségkötésének lehetőségeit elemzi az anyag. Emellett a választásra, illetve a kampányra potenciálisan szintén hatással lévő ügyeket veszi sorra a Policy Solutions angol nyelvű elemzése, a közszférában dolgozók béremelését és a devizahitelesek helyzetének rendezését emelve a fókuszba.

Az októberben publikált, „Fifth constitutional amendment: Just following orders?” című anyagban az elemző intézet az ötödik alkotmánymódosítás részleteit vizsgálja. A módosítás látszólag több ponton is eleget tesz a külföldi kritikáknak, így tartalmazza az OBH elnökének ügyáthelyezési jogának visszavonását, engedélyezi a kampányhirdetések kereskedelmi médiában való megjelenését, és módosítja az egyházakra vonatkozó alapjogi szabályozást is. Az elemzés kiemeli, hogy bár a lépések a konszolidáció irányába mutatnak, és a Fidesz is ennek megfelelően próbálja kommunikálni a változtatásokat, valójában azonban csak az igazán problémás rendelkezések kozmetikázására szolgál az ötödik alkotmánymódosítás.
 



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!