logo

Hírek

2013-07-08

Újabb magyar alkotmánymódosítás: porhintés a világ szemébe

Boros Tamás angol nyelvű elemzésében a negyedik alkotmánymódosítás óta eltelt időszakot vizsgálja. A német Friedrich Ebert Alapítvány részére készített írásban bemutatásra kerül, hogy az elmúlt hónapokban mely nemzetközi szervezetek részéről milyen kritikák érték a magyar Alaptörvényt, és hogy a magyar kormány miként reagált ezekre a kritikákra.
Újabb magyar alkotmánymódosítás: porhintés a világ szemébe

Boros Tamás angol nyelvű elemzésében a negyedik alkotmánymódosítás óta eltelt időszakot vizsgálja. A német Friedrich Ebert Alapítvány részére készített írásban bemutatásra kerül, hogy az elmúlt hónapokban mely nemzetközi szervezetek részéről milyen kritikák érték a magyar Alaptörvényt, és hogy a magyar kormány miként reagált ezekre a kritikákra. Az elemzés bemutatja, hogyan használja a magyar kormány politikai eszközként az alkotmányt, illetve hogyan próbálja negatív színben feltüntetni a kritikusokat a magyar közvélemény szemében.

A teljes elemzés letölthető itt



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!