logo

Hírek

2012-12-17

Kerekasztal a fiatalokról

A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2012. október 25-én politikusok, a témában jártas szakértők és civil szervezetek vezetőinek részvételével közös műhelykonferenciát rendezett annak megvitatására, hogy a baloldal miképpen szólíthatja meg a magyar fiatalokat.
Kerekasztal a fiatalokról

A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2012. október 25-én politikusok, a témában jártas szakértők és civil szervezetek vezetőinek részvételével közös műhelykonferenciát rendezett annak megvitatására, hogy a baloldal miképpen szólíthatja meg a magyar fiatalokat. A vitaindító egy Bíró Nagy András, a Policy Solutions igazgatója által ismertetett tanulmány volt, amely a baloldali fiatalok társadalmi-demográfiai, illetve attitűdbeli jellemzőinek bemutatása mellett konkrét ifjúságpolitikai javaslatokat is megfogalmazott a pártok számára.

A háttérbeszélgetés során a meghívott politikusok és szakértők megtárgyalták a magyarországi ifjúság helyzetét, a fiatalok előtt álló legnagyobb kihívásokat, illetve azt, hogy ezekre a problémákra reagálva hogyan szólíthatja meg sikeresen a hazai baloldal a fiatalokat. A vitában az ellenzéki pártok részéről Kunhalmi Ágnes, az MSZP Országos Elnökségének tagja és Vágó Gábor, az LMP parlamenti képviselője reflektáltak az elhangzottakra.
 Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!