logo

Hírek

2012-08-08

Kerekasztal az euroszkepticizmusról

A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2012. június 21-én tartotta szakmai műhelyvita-sorozatának legújabb állomását, amelynek témája a magyarországi euroszkepticizmus volt.
Kerekasztal az euroszkepticizmusról

A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2012. június 21-én tartotta szakmai műhelyvita-sorozatának legújabb állomását, amelynek témája a magyarországi euroszkepticizmus volt. A Policy Solutions munkatársai által készített vitaindító tanulmányt Boros Tamás, az intézet igazgatója mutatta be, erre reagáltak politikusok, a témában jártas szakértők és civil szervezetek vezetői.

A tanulmány célja nemcsak a magyarországi és európai euroszkepticizmus állapotának és okainak bemutatása volt, de javaslatokat is megfogalmaztunk annak érdekében, hogy az Európai Unió erősíteni tudja népszerűségét a tagállamok körében. A vitában az ellenzéki pártok részéről Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője és Heltai László, az LMP szóvivője fejtették ki pártjuk álláspontját, és fogalmaztak meg javaslatokat a téma kezelésére vonatkozóan.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!