logo

Hírek

2012-08-07

Roma kerekasztal

A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2012. május 24-én politikusokkal, a témában jártas szakértőkkel és civil szervezetek vezetőivel közös műhelykonferenciát tartott a cigányság helyzetéről a XXI. századi Magyarországon.
Roma kerekasztal

 A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2012. május 24-én politikusokkal, a témában jártas szakértőkkel és civil szervezetek vezetőivel közös műhelykonferenciát tartott a cigányság helyzetéről a XXI. századi Magyarországon. A vitaindító egy Boros Tamás, a Policy Solutions igazgatója által bemutatott tanulmány volt, amely változatos szempontok alapján értékelte a hazai roma kisebbség helyzetét és konkrét javaslatokat fogalmazott meg a döntéshozók számára.

A háttérbeszélgetés során a résztvevők megvitatták a roma népesség leszakadásának okait, a társadalmi problémák okait és hátterét illetve azokat a szakpolitikai javaslatokat, amelyek segítségével a jelenleginél sokkal hatékonyabb integráció érdekében. A vitában az ellenzéki pártok részéről Bangóné Borbély Ildikó, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja, és dr. Erőss Gábor szociológus, a Lehet Más a Politika szakértője és politikusa referáltak az elhangzottakra.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!