logo

Hírek

2012-05-23

Extremizmus kerekasztal

A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2012. április 26-án politikusokkal, a témában jártas szakemberekkel és civil szervezetek képviselőivel közösen háttérbeszélgetést tartott a magyarországi szélsőjobb helyzetéről.
Extremizmus kerekasztal

A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány 2012. április 26-án politikusokkal, a témában jártas szakemberekkel és civil szervezetek képviselőivel közösen háttérbeszélgetést tartott a magyarországi szélsőjobb helyzetéről. A vita középpontjában Bíró Nagy András, a Policy Solutions igazgatója által bemutatott tanulmány állt, mely elemezte a hazai szélsőjobb helyzetét és konkrét javaslatokat fogalmazott meg a döntéshozók számára.

A háttérbeszélgetés során a résztvevők megvitatták a szélsőjobboldal előretörésének fő okait, a társadalomra gyakorolt hatását, illetve azokat a főbb teendőket, amelyekkel a pártok és a civilek sikeresen léphetnek fel a szélsőjobboldallal szemben. A vitában az ellenzéki pártok részéről Dr. Steiner Pál, a Magyar Szocialista Párt képviselője, és Szabó Tímea, a Lehet Más a Politika képviselője, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának alelnöke vett részt.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!