logo

Hírek

2012-06-05

Policy Solutions a médiában - 2012. május

A Policy Solutions elemzői májusban is rendszeresen kommentálták a legfontosabb aktuálpolitikai eseményeket és a kormány szakpolitikai intézkedéseit.
Policy Solutions a médiában - 2012. május

A Policy Solutions elemzői májusban is rendszeresen kommentálták a legfontosabb aktuálpolitikai eseményeket és a kormány szakpolitikai intézkedéseit. Emellett aktuális közvélemény-kutatásaink kapcsán is megjelentek az intézet elemzői a médiában: budapesti felmérésünket követően Bíró Nagy András nyilatkozott az ATV Start című reggeli műsorában. 

A HVG online számára két elemzést is készített a hónapban a politikai elemző és tanácsadó intézet: első írásunk a kormány által 2010 óta bevezetett 28 új közteherről, második pedig a pártfinanszírozás európai rendszereiről szólt. Utóbbi apropója Orbán Viktor azon javaslata volt, miszerint le kellene állítani az elkövetkező két évre a pártok állami támogatását. A témában Boros Tamás  ATV-nek nyilatkozott,  Bíró Nagy András pedig a Tőzsdefórumnak és a Klubrádiónak.

Boros Tamás a Vasárnapi Újságba írt cikket a 2014-es választások jogszabályi környezetéról, és ugyanő nyilatkozott az új adónemek kapcsán a nyilatkozott a hónap közepén a Gazdaság TV-nek. A két éves kormányzás eredményeit Bíró Nagy András a Klubrádiónak értékelte, a Népszavában pedig azokról az intézkedésekről írt elemzést, amelyek a Jobbik programjában szerepeltek, de a Fidesz-kormány valósította meg őket. Varga Áron a Népszabadságnak írt a Széll Kálmán terv 2.0 várható társadalmi hatásairól. Szintén a kormány kétéves tevékenységéhez kötődik a kormány átalakítása, erről beszélt Boros Tamás a Magyar Nemzet megkeresésére. Szintén Boros Tamás nyilatkozott a Népszavának a Cozma-gyilkosság kapcsán elmondott Orbán Viktor-idézetekről.

 
Emellett a Policy Solutions munkatársait további változatos témákban is megkereste a sajtó májusban. Varga Áron a Klubrádió Preambulum című műsorának volt vendége, ahol az új alaptörvényről beszélt. Bíró Nagy András a Kossuth Rádió Európai Idő adásában nyilatkozott a hagyományos típusú pártok válságáról és az új típusú mozgalmak sikerességéről. A Tárki legújabb, az MSZP-t és a Fideszt fej-fej melletti támogatottságáról szóló kutatását szintén Bíró Nagy András értékelte a stop.hu számára.


Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!