logo

Hírek

2012-02-01

Policy Solutions a médiában - 2012. január

A Policy Solutions elemzőit januárban többek közt a CNBC, a BBC, a France2 és a norvég NRK kereste meg, hogy elemzéseikkel segítsék a külföldi közvélemény tájékozódását a magyar politikai életben.
Policy Solutions a médiában - 2012. január

A Policy Solutions elemzőit januárban többek közt a CNBC, a BBC, a France2 és a norvég NRK kereste meg, hogy elemzéseikkel segítsék a külföldi  közvélemény tájékozódását a magyar politikai életben. Az amerikai CNBC és a brit BBC Boros Tamást interjúvolta a kormány gazdaságpolitikájáról és az Európai Unió által kifogásolt jegybanktörvényről. A norvég NRK televíziónak Bíró Nagy András nyilatkozott a magyar politikai és gazdasági helyzetről, Boros Tamás a német-francia ARTE televíziós csatornának számolt be az ellenzéki mozgalmak esélyeiről és lehetőségeiről. Bíró Nagy András januárban ezen kívül a svájci közszolgálati rádió számára (RSI) elemezte a 2012-es magyar politikai helyzetet, szintén őt idézete az EUObserver Orbán Viktor stratégiájával kapcsolatban. Magyarország Európai Uniós politikájáról Boros Tamást az osztrák Der Standard és a BBC idézte, a magyar politikai helyzetről pedig a France 2  híradójának nyilatkozott.

Elemzőink a külföldi sajtó mellett a hazai médiában is rendszeresen szerepeltek. Az ATV reggeli műsorában Bíró Nagy András nyilatkozott Bajnai Gordon visszatérésének lehetőségéről. A hónap elején Boros Tamás cikket írt a Vasárnapi Hírek számára az új választási rendszerről, Varga Áron pedig a Népszavának nyilatkozott az év eleji tüntetésekről. Bíró Nagy Andrással az Ellenszék készített interjút, míg Boros Tamás az Ellenszék TV-nek és a Magyar Nemzetnek nyilatkozott 2012 várható politikai trendjeiről. Boros Tamás beszélt az ATV-n Pogátsa Zoltán közgazdásszal Magyarország és az IMF kapcsolatáról, illetve a Stop.hu megkeresésére nemzetközi kapcsolatainak alakulásáról. Szintén ezt a témát elemezte Varga Áron az MSN Mai Napnak. Bíró Nagy András a Klubrádiónak volt vendége, ugyanitt Boros Tamás a dohányzásról szóló elemzésünkről nyilatkozott. Az LMP belső konfliktusai slágertémát jelentettek a hazai sajtó számára: Boros Tamás és Varga Áron a Népszavában, Bíró Nagy András a Stop.hu-n  és a Magyar Nemzetben elemezte a zöld párt politikáját. Maradva a belpolitikánál, Bíró Nagy András értékelte Gyurcsány Ferenc avasi akcióját a Hvg.hu megkeresésére. Januárban is működött Boros Tamás rovata az "Egy kérdés" az Ellenszek.hu-n.

A Policy Solutions nyilvános elemzései a magyar sajtóban szintén pozitív fogadtatásra találtak. „Példátlanul súlyos az MNB-s kötelezettségszegési ügy” című elemzésünk az Index, a HVG, a Népszabadság és a Napi Gazdaság hasábjain is megjelent. Az év első napján kiadott, „Sereghajtókból éllovassá a füst elleni harcban" című elemzésünk a Népszaván és a Gondola.hu-n közölték.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!