logo

Hírek

2011-12-04

Magyarország hitelességi válsága

Bíró Nagy András a Financial Times-nak írt cikkében az IMF-hez történő visszatérés kapcsán elemezte a magyar kormány gazdaságpolitikai hitelvesztését.
Magyarország hitelességi válsága

Bíró Nagy András a Financial Times-nak írt cikkében az IMF-hez történő visszatérés kapcsán elemezte a magyar kormány gazdaságpolitikai hitelvesztését.

A kormány nemcsak hitelességi veszteséget szenvedett el a racionális, de teljes mértékben váratlan fordulat miatt, hanem az is erőteljesen megkérdőjeleződött, hogy Orbán és kormánya ki tudja-e vezetni az országot a válságból. Bíró Nagy András hangsúlyozta, a másfél évig tartó szabadságharcos politika egyik pillanatról a másikra történő feladása azt az érzetet gyengítheti sokakban – még azok között is, akik eddig még támogatták a nem-ortodox útkeresést -, hogy a kormány valóban tudja közgazdasági tankönyvek nélkül is a helyes irányt A válság kellős közepén ugyanis nincs értékesebb kincs annál, mint a választók hite egy kormány gazdaságpolitikai, és általában véve kormányzati kompetenciájában. A cikk kiemeli, hogy az Orbán-kormány egyik legfőbb tartalmi pillérének feladása pont ezen a téren okoz súlyos sebet és hosszú távon ez lehet a pálfordulás legkárosabb következménye.

BÍró Nagy András: "Hungary's credibility crisis" c. írása a Financial Times honlapján olvasható.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!