logo

Hírek

2011-11-02

Hungarian Politics In-Depth - 2011. október

A Policy Solutions októberben is heti rendszerességgel jelentkezett Hungarian Politics In-Depth című, angol nyelvű elemzéseivel.
Hungarian Politics In-Depth - 2011. október

A Policy Solutions elemzői októberben is rendszeresen jelentkeztek Hungarian Politics In-Depth című angol nyelvű elemzéseikkel. Októberi első, „Jobbik – slapped for success” című írásunk  a Jobbik előtt álló stratégiai döntések lehetséges kimeneteleiről szólt, elsősorban a radikális jobboldali párt népszerűség-növekedésére reflektálva.

„October surprise: A new electorial law” című elemzésünk a Fidesz új választási törvény-koncepcióját vette górcső alá, különös tekintettel a vitatott részletekre (például az ajánlócédula-gyűjtés vagy a határon túliak választójoga). Az elemzés második része „New electoral law – part II: redefining proportionality”  címmel jelent meg. Ebben arra kerestük a választ, hogyan befolyásolhatja az új választási törvény a mandátumelosztást és a választói viselkedést.

Októberi utolsó, „State Debt: Public enemy No. 1. is on the loose again”  című írásunk az államadósság emelkedéséről és az ehhez kapcsolódó politikai kommunikációról szólt.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!