logo

Hírek

2011-07-02

Policy Solutions a médiában - 2011. június

A Policy Solutions elemzői júniusban is számos alkalommal elemezték a hazai és külföldi médiában a Magyarországgal kapcsolatos politikai eseményeket.
Policy Solutions a médiában - 2011. június

A Policy Solutions elemzői júniusban is több alkalommal magyarázták a hazai és külföldi médiában a Magyarországgal kapcsolatos politikai eseményeket.

A Policy Solutions által kiosztott, „Az év EP-képviselői” díjak indoklásául szolgáló elemzésről többek között az Index, a HVG, a Hírszerző  és a Világgazdaság is beszámolt. Ezen elemzésünkkel kapcsolatban nyilatkozott Bíró Nagy András az M1 Ma Reggel című műsorában.

A Policy Solutions két közvélemény-kutatással is jelentkezett júniusban. Az első a legnagyobb visszhangot kiváltó fővárosi intézkedések, többek között a közterületek átnevezésének népszerűségéről szólt. A kutatás eredményeit az Index, az M1 Híradója, a HVG és a Magyar Hírlap ismertette. Szintén a fővároshoz kötődő témában, Tarlós István főpolgármester és a Fidesz viszonyáról nyilatkozott Varga Áron a Népszavának.

A második kutatás, június végén a magyar EU-elnökség értékeléséről szólt. A felmérés többek között a HVG, a Népszabadság és az Origo hasábjain jelent meg.

Az új egyházügyi törvényről szóló szakpolitikai elemzésünk a Gondola és a Stop.hu portálokon látott napvilágot, és erről az elemzésről beszélt Boros Tamás az ATV Start című műsorában. Boros Tamás a kormányellenes tüntetésekről is nyilatkozott a Népszavának.

A hónap elején Bíró Nagy András jelentkezett egy írással a Vasárnapi Hírekben a spanyolországi tüntetésekről, majd nem sokkal később a Klub Rádió Hetes Stúdiójában elemezte a kormány megszorítás-kommunikációját. Szintén Bíró Nagy Andrást kérte fel a Financial Times, hogy elemezze a júniusban megállapodás formájában is testet öltő magyar-kínai kapcsolatokat a lap számára. A brit gazdasági lapnak adott interjú az Indexen is megjelent.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!