logo

Hírek

2011-07-02

Hungarian Politics In-Depth - 2011. június

A Policy Solutions júniusban is minden héten jelentkezett angol nyelvű elemzés-sorozatával, a Hungarian Politics In-Depth-tel.
Hungarian Politics In-Depth - 2011. június

A Policy Solutions júniusban is hetente jelentkezett angol nyelvű elemzés-sorozatával, a Hungarian Politics In-Depth-el. Júniusi első, 'Agressive foreign policy - only in rhethoric' című elemzésünk a kormány külpolitikájáról szólt, és címének megfelelően azt a következtetést vonta le, hogy az Orbán-kormány elsősorban retorikai szinten képvisel agresszív, a szuverenitására kifejezetten érzékeny külpolitikát, a diplomáciai gyakorlat azonban óvatosabb magatartást mutat.

'Is Orbán's strongest opposition in the streets?' című írásunk az utóbbi hetek utcai tüntetéseit vette górcső alá. Harmadik elemzésünk 'Fidesz on warpath against the state's addiction to credits' címmel az államadósság ellen hirdetett "háborúról" és annak esélyeiről szólt. Utolsó júniusi írásunk 'Where Thatcher and Keynes meet' címmel jelent meg, és a Nemzeti Munka Terv intézkedéseit helyezte a kormány gazdaságpolitikájának kontextusába.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!