logo

Hírek

2011-06-10

Helyreigazítás

Az elmúlt napokban számos valótlan állítás jelent meg a médiában a Policy Solutions-zel kapcsolatban.
Helyreigazítás

Az elmúlt napokban számos valótlan állítás jelent meg a médiában a Policy Solutions-zel kapcsolatban.

A Policy Solutions munkatársai külsős politikai elemzőként vesznek részt a Programtanács ülésein. A tanácskozásokon szakpolitikai témákat, így például foglalkoztatáspolitikai, gazdaságpolitikai, esélyegyenlőségi ügyeket, illetve politikai stratégiai kérdéseket vitatnak meg a meghívott szakértők. A legutóbbi ülésen az MSZP közelgő pártkongresszusának lehetséges kimeneteleit elemezték a résztvevők. A Policy Solutions elemzői közvélemény-kutatási eredmények alapján értékelték az egyes forgatókönyvek várható hatását. Szakmai hitvallásunkhoz hűen ezúttal is kizárólag a saját, független, szakmai véleményünket osztottuk meg a többi szakértővel. Elemzésünkben azt hangsúlyoztuk, hogy az egy párton belüli "demokratikus ellenzéki összefogást" számos tényezőből fakadóan nem látjuk reálisan megvalósítható politikai stratégiának. Szintén kiemeltük, hogy az MSZP-n belüli jelenlegi politikai helyzet leginkább a Fidesznek kedvező, az MSZP minden politikusa számára ártalmas - így a nyílt hatalmi konfliktus minél hamarabbi lezárása lehet bármilyen ellenzéki stratégia alapja.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az ülésen semmilyen stratégiai javaslatot nem tett a Policy Solutions, hanem az aktuális helyzet politikai elemzését végezte el. Sajnáljuk, hogy a médiumokban a valóságot teljes mértékben eltorzító tényközlések és minősítések jelentek meg munkánkkal kapcsolatban.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!