logo

Hírek

2011-05-03

Hungarian Politics In-Depth - 2011. április

A Policy Solutions 2011 áprilisában is hetente jelentkezett a legfontosabb magyar belpolitikai eseményeket és tendenciákat feldolgozó angol nyelvű elemzésével, a Hungarian Politics In-Depth című kiadványaival.
Hungarian Politics In-Depth - 2011. április

A Policy Solutions 2011 áprilisában is hetente jelentkezett a legfontosabb magyar belpolitikai eseményeket és tendenciákat feldolgozó angol nyelvű elemzésével, a Hungarian Politics In-Depth című kiadvánnyal.

Áprilisi első elemzésünk „How green can this country become?” címmel a német Zöld Párt sikerei kapcsán a magyarországi zöld politika és kiemelten az LMP lehetőségeivel foglalkozott.

A hónap második hetében „A schizophrenic presidency at halftime” című elemzésünk a magyar EU-elnökség első időszakát értékelte. Megállapítottuk, hogy a magyar elnökség „skizofrén” jelleget öltött azáltal, hogy míg a nyilvánosság előtt a médiatörvény és az alkotmányozás kapcsán rendszeresen marasztalták el a magyar kormányt Brüsszelben és Strasbourgban, addig az elnökség szakmai munkája szinte hibátlanul teszi a dolgát.

Áprilisi harmadik című elemzésünkben („For some, Jobbik is all that’s left”) a  Jobbik lehetőségeit és esélyeit taglaltuk, különös figyelemmel a Magyarországon újra meghatározóvá váló cigányügyre. A Jobbik ugyanis az elmúlt hónapokban sikeresen tematizálta ismét a napirendet, aminek a radikális jobboldali párt néhány százalékos népszerűség-növekedése lett az eredménye.

A Hungarian Politics In-Depth belpolitikai elemzéseit a Policy Solutions angol nyelvű oldalán a hírlevélre feliratkozó olvasóinknak minden héten ingyenesen megküldjük.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!