logo

Hírek

2010-09-30

Policy Solutions a médiában

A Policy Solutions szeptemberben számos elemzéssel és közvélemény-kutatással szerepelt az írott és elektronikus sajtóban.
Policy Solutions a médiában

A Policy Solutions szeptemberben számos elemzéssel és közvélemény-kutatással szerepelt az írott és elektronikus sajtóban. A Policy Solutions két közvélemény-kutatása számos vezető internetes portál kiemelt híre volt. A Kétfarkú Kutyapárt budapesti népszerűségéről írt összefoglalónk többek közt az Indexen és az [Origo]-n jelent meg, míg a budapestiek másodlagos pártpreferenciáját bemutató adataink alapján a Magyar Nemzet és a Figyelő internetes portáljai közöltek hosszabb írásokat.

Boros Tamás a Népszavának adott több interjút. A politikai elemző a legfőbb ügyész interpellálhatóságának ügyéről kijelentette, hogy az intézmény eltörlése logikus alkotmánymódosító lépés volna, azonban csak akkor szabad a politikai kontrollt eltávolítani a főügyész fölül, ha garanciák születnek arra vonatkozóan, hogy a posztot nem tölti be politikai kinevezett. A Policy Solutions igazgatója egy másik interjúban az egyes főpolgármester-jelöltek esélyeit vizsgálta, és felhívta a figyelmet arra, hogy az országgyűlési választások óta lényegében "befagyott" az egyes pártok szavazótábora, nem történt jelentősebb átrendeződés semelyik párt irányában, így egyik jelölt sem várhat lényegesen több szavazatot a saját pártjára adott listás szavazatoknál.

Bíró Nagy András az ATV és a Klubrádió műsoraiban elemezte az elmúlt időszak politikai eseményeit. Az ATV Kommentár c. közéleti magazinjában az Orbán-kormány 100 napját értékelte, kijelentve, hogy egyelőre a szimbolikus téren mozog otthonosabban az új kormány, és csak az önkormányzati választás után derülhet ki, hogy a kormányzás milyen irányt vesz a következő években. A Klubrádió Ötös c. műsorában a politikai elemző az önkormányzati választási kampányt elemezte. A Policy Solutions igazgatója kiemelte, hogy a pártpolitikai erőviszonyok előre borítékolták az izgalommentes, rutinszerű kampányt és a nyilvános viták, komolyabb összecsapások hiányát. Bíró Nagy András rámutatott, hogy a kampány meglepetéseként őszre a Jobbik és az LMP tavaszi lendülete is erősen megtört - előbbire stratégiai pozicionálási feladatok, utóbbira az alapoktól induló szervezetépítés vár a következő időszakban.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!