logo

Hírek

2010-08-03

Fókuszban az új kormány első 40 napja

A második Orbán-kormány első bő hónapjának intézkedéseit elemezte a Klubrádió Ötös című műsorában Bíró Nagy András.
Fókuszban az új kormány első 40 napja

A Policy Solutions igazgatója kiemelte, hogy a Fidesz nagy lendülettel megkezdett törvényhozási munkája a saját politikai szerepfelfogásából logikusan levezethető. A Fidesz a saját kommunikációjában a választási eredménynek és a vezetésével megkezdett ciklusnak folyamatosan olyan jelentőségnövelő jelzőket ad („kétharmados forradalom”, „rendszeralapító parlament”, stb.), amelyek következményeként szinte kötelező feladat a nagyszabású kommunikációs keretet tartalommal feltölteni.

Az Orbán-kormány vitatott személyi kinevezéseivel és törvénymódosításaival kapcsolatban Bíró Nagy András hangsúlyozta, hogy a Fidesz kormányzása első heteiben a vártnál több támadási felületet biztosított az egyelőre a helyét kereső ellenzék számára. A Fidesz láthatóan kevésbé figyel arra, hogy gyengítse a vele szemben korábban erősen élő sztereótípiákat (agresszívitás, egész pályás letámadás, fideszes gőzhenger), és amelyek hatástalanítására két ellenzéki ciklusra volt szüksége – emelte ki az elemző.

A 60 perces interjú a linkekre kattintva meghallgatható. 1. rész, 2. rész



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!