logo

Hírek

2016-03-23

Konferencia: Az Y-generáció politikai értékrendje Magyarországon és a régióban

A Policy Solutions és a brüsszeli Foundation for European Progressive Studies (FEPS) nevében ezúton szeretnénk meghívni "Az Y-generáció politikai értékrendje Magyarországon és a régióban" címmel megrendezésre kerülő konferenciánkra.
Konferencia: Az Y-generáció politikai értékrendje Magyarországon és a régióban

A konferenciához kapcsolódó tanulmány ide kattintva tölthető le.

A konferenciához kapcsolódó prezentáció ide kattintva tölthető le. 


A rendezvény célja, hogy bemutassa az Y-generáció értékrendjét vizsgáló Millennial Dialogue nemzetközi kutatás (http://millennialdialogue.com/) magyarországi eredményeit, valamint regionális és hazai kontextusban egyaránt megvitassa a magyar fiatalok értékeit. A konferencián Hiller István, a FEPS Tudományos Tanácsának tagja, korábbi oktatási és kulturális miniszter mond nyitóbeszédet. A nyitóbeszédet a Millennial Dialogue nemzetközi kutatás ismertetése, majd a Policy Solutions témában készült tanulmányának bemutatása követi. A konferencia során két panelbeszélgetésre kerül sor. Az első kerekasztal-beszélgetés keretében a téma magyarországi szakértői vitatják meg a közép- és kelet-európai országok Y-generációs fiataljai közötti értékkülönbségeket és azok gyökereit. A második panelben fiatal közéleti szereplők beszélgetnek arról, hogyan látják ők a magyar fiatalok politikai értékeit. A rendezvényt állófogadás zárja.

A konferencia időpontja: 2016. április 1. (péntek), 10.00 - 14.00

A konferencia helyszíne: Andrássy Egyetem, Andrássy terem, 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.

A konferencia részletes programját ide kattintva érheti el.

A konferencia nyelve magyar és angol, szinkrontolmácsolást biztosítunk. 

Részvételi szándékát, kérjük, 2016. március 29-ig jelezze az info@policysolutions.hu email címen.

Megtisztelne minket, ha elfogadná meghívásunkat!Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!