logo

Hírek

2016-06-13

Bemutattuk a magyar választói csoportokról szóló fotóalbumunkat

A Politikai Osztálylétszám fotóalbumunk húsz különböző magyar társadalmi csoportot mutat be húsz fotón keresztül. A fotók elérhetőek a most indult www.politikaiosztalyletszam.hu honlapon is. A fényképeket az egyes csoportokat leíró közvélemény-kutatások alapján Stiller Ákos fotóriporter készítette.
Bemutattuk a magyar választói csoportokról szóló fotóalbumunkat

 

2016. június 10-én mutatta be a Policy Solutions a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodájával közösen a Politikai Osztálylétszám című politikai fotóalbumát. A két intézet tavaly „Politikai Osztálylétszám” néven indított egy programot, melynek célja az volt, hogy alaposabban megismerhessük az egyes pártok tipikus szavazóinak életmódját, értékrendjét és szokásait. A közvélemény-kutatások alapján egy egyedülállóan összetett képet kaptunk 20 meghatározó magyar társadalmi csoportról - hátterükről, érdeklődésükről, jövőképükről. A csoportokról a számos nemzetközi díjjal elismert Stiller Ákos fotóriporter készített szociofotókat, és a képek alapján kiállítás is nyílt. A képek és az egyes választói csoportok leírása most egy fotóalbum formájában is megjelent.

A rendezvényt Jan Niklas Engels (FES) és Boros Tamás (Policy Solutions) megnyitójával kezdődött, ezt követően pedig Réz András esztéta, filmkritikus mutatta be a fotóalbumot. A bemutató rendezvény keretében egy panelbeszélgetésre is sor került, melynek során szakértők különböző nézőpontokból vitatatták meg a tipikus magyar választói csoportok jellemzőit. A panelbeszélgetésen Kozák Ákos szociológus, a Gfk Hungary igazgatója, Magyar Kornélia politológus, a Magyar Progresszív Intézet igazgatója, Stiller Ákos a HVG fotóriportere vett részt. A beszélgetést Varró Szilvia újságíró, az X Kommunikációs Központ igazgatója vezette.

A fotóalbum képei a www.politikaiosztalyletszam.hu címen érhető el.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!