logo

Hírek

2018-04-16

Új kiadvány: „A populizmus helyzete Európában – 2017”

A FEPS – Policy Solutions – FES Budapest legújabb angol nyelvű kötetében az Európai Unióban működő több mint 80 populista párt népszerűségét és befolyását vizsgálja a 2017-es év során. A könyv részletesen bemutatja a politikai helyzetet az EU öt olyan országában, ahol az elmúlt évben a populizmus alakulása szempontjából meghatározó országgyűlési választásokat tartottak.
Új kiadvány: „A populizmus helyzete Európában – 2017”

A „Populism Tracker” elnevezésű honlapot a FEPS és a Policy Solutions fejlesztette ki 2015-ben annak érdekében, hogy folyamatosan elemezze azon európai pártok népszerűségét Európában, melyeket a politikatudomány „populista” pártoknak nevez.  

Ezen kötet az EU 28 tagállamának populista pártjait vizsgálja a 2017-es évben. A könyv részletesen bemutatja a politikai helyzetet az EU öt olyan országában, ahol az elmúlt évben a populizmus alakulása szempontjából meghatározó országgyűlési választásokat tartottak, azaz Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Németországban és Hollandiában.

A könyv ingyenesen letölthető itt:

https://www.policysolutions.hu/userfiles/elemzes/281/the_state_of_populism_in_2017_web.pdf

 Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!