logo

Hírek

2018-04-27

Policy Solutions a nemzetközi médiában – Választás 2018

A 2018. április 8-án tartott országgyűlési választás kapcsán a Policy Solutions kutatói a nemzetközi médiában számos helyen elemezték és értékelték a magyar politikai helyzetet és a főbb trendeket.
Policy Solutions a nemzetközi médiában – Választás 2018

A választásokat megelőző napokban Bíró-Nagy András többek között a Financial Times, a Euronews, az NBC és az EUobserver számára vázolta fel a kampány legfőbb témáit és a politikai folyamatok lehetséges következményeit.  Boros Tamás pedig többek között a francia Libération-nak és a Reuters-nek nyilatkozott Orbán Viktor és legfőbb ellenfele, a Jobbik esélyeiről.

Munkatársaink a választás után is sok illusztris fórumon értékelték az eredmények okait és várható hatásait a magyar politikára. Már a választások napján idézte a Washington Post Boros Tamás gyors értékelését, majd a londoni Times-nak, a Reutersnek és a Bloombergnek is nyilatkozott a Policy Solutions stratégiai igazgatója. Bíró-Nagy András a CNBC műsorában a bevándorlás témájának fontosságáról beszélt, míg a Foreign Affairs számára írt cikkében kiemelte, hogy a Fidesz újabb győzelme mögötti három legfontosabb tényező a demokratikus intézményrendszer gyengítése, a migrációs tematika sikere és az ellenzék széttöredezettsége volt. A FEPS Progressive Post c. magazinjában Bíró-Nagy András azt hangsúlyozta, hogy a választási kampányban az idegenellenesség mellett összeesküvés-elméletek és álhírek járultak hozzá ahhoz, hogy a Fidesz mobilizálni tudta táborát, és a kistelepüléseken még új szavazókat is tudott szerezni.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!