logo

Hírek

2018-06-19

Meghívó: A magyar társadalom politikai értékrendje

Szeretettel várjuk az Új Egyenlőség magazin, a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Policy Solutions együttműködésében megvalósuló Közbeszélgetések vitasorozat júniusi rendezvényén. A Közbeszélgetés témája: A magyar társadalom politikai értékrendje - A halálbüntetéstől az ingyenes egészségügyig
Meghívó: A magyar társadalom politikai értékrendje

Az Új Egyenlőség magazin és a Friedrich-Ebert-Stiftung együttműködésében megvalósuló Közbeszélgetések vitasorozat következő rendezvényét a Policy Solutions elemző intézettel közösen 2018. június 26-án (kedd) 10.00 órakor tartjuk a Budapest Music Centerben (Budapest, Mátyás u. 8, 1093).

A Közbeszélgetés témája: A magyar társadalom politikai értékrendje - A halálbüntetéstől az ingyenes egészségügyig 

Mit gondol a magyar társadalom a szegénységről, vagyoni különbségekről, a munkanélküliekről és a sztrájkolókról? Akar-e vagyonadót és magasabb adókulcsokat? Az államban vagy a magánszférában bízik jobban? Milyen a magyar társadalom gazdasági értékrendje?

Bevezetné újra a halálbüntetést? Támogatja a szabad abortuszt? Veszélyes helynek gondolja a világot? Bízik a romák integrációjában? Egyenlőséget szeretne a családon belül nő és férfi között? Milyen a magyarok társadalmi értékrendje?

A Policy Solutions elemző intézet, a Friedrich-Ebert-Stiftung és az Új Egyenlőség arra vállalkozott, hogy közérthető, de a korábbiaknál részletesebb és pontosabb kategóriákat állítson fel a magyar szavazók politikai értékrendjének bemutatására. A kutatás alapján elkészült „Politikai útmutató Magyarországhoz” című kötet bemutatása és megvitatása a júniusi közbeszélgetésünk programja.

 

Program:

 

10.00-10.10: Köszöntő

Jan Niklas Engels (FES) és Pogátsa Zoltán (Új Egyenlőség)

 

10.10-10.40: „Politikai útmutató Magyarországhoz” című kiadvány bemutatása

Boros Tamás (Policy Solutions)

 

10.40-12.00: Pódiumbeszélgetés a magyar társadalom politikai értékrendjéről

Boros Tamás (politikai elemző, a Policy Solutions stratégiai igazgatója), Gregor Anikó (szociológus, az ELTE egyetemi adjunktusa), Lakner Zoltán (politológus, a 168óra főszerkesztő-helyettese). Moderátor: Pogátsa Zoltán (közgazdász, az Új Egyenlőség főszerkesztője).

 

12.00-12.30: Közbeszélgetés

A közönség kérdez. Moderátor: Pogátsa Zoltán

 

Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze ide kattintva:

https://goo.gl/forms/gBKESF9edhC3er6p2



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!