logo

Hírek

2020-12-20

A New York Timestól a Telexig – Policy Solutions a médiában

A Policy Solutions munkáját továbbra is kiemelkedő figyelem övezi a nemzetközi és a hazai sajtóban is. Agytrösztünk igazgatója, Bíró-Nagy András a New York Timesban elemezte Joe Biden megválasztásának közép-európai hatásait, illetve a Euronews és a Bloomberg számára értékelte az Orbán-kormány koronavírus válságkezelő intézkedéseit.
A New York Timestól a Telexig – Policy Solutions a médiában

A Policy Solutions munkáját továbbra is kiemelkedő figyelem övezi a nemzetközi és a hazai sajtóban is. Agytrösztünk igazgatója, Bíró-Nagy András a New York Timesban elemezte Joe Biden megválasztásának közép-európai hatásait, illetve a Euronews és a Bloomberg számára értékelte az Orbán-kormány koronavírus válságkezelő intézkedéseit. A kormány anti-LGBT kampányáról és intézkedéseiről a vezető spanyol napilap, az El País kérdezte Bíró-Nagy Andrást. Vezető elemzőnk, Győri Gábor a holland De Volksrantnak elemezte a magyar és a lengyel kormány brüsszeli vétófenyegetése mögött álló motivációkat, és a spanyol El Confidencialnak nyilatkozott a kínai befolyás erősödéséről a régióban a Belgrád-Budapest vasútvonal kapcsán.

A hazai sajtóban jelentős visszhangot váltott ki „A zöld baloldali politika lehetőségei Magyarországon” c. kiadványunk, amelyről többek között a 24.hu, a Telex, a HVG és a Mérce is vezető anyagban számolt be, a Jelen hetilap pedig nagyinterjút közölt Bíró-Nagy Andrással arról, hogy a megélhetési válság lehet a Fidesz fő ellenfele. A magyar kormány és az Európai Unió közötti konfliktus témájában is rendszeresen szerepeltek munkatársaink a médiában: a Partizán műsorában Bíró-Nagy András és Győri Gábor együtt elemezték a kiinduló helyzetet, Bíró-Nagy András az ATV Heti Napló c. műsorában értékelte a decemberi megállapodást, míg Győri Gábor a Hirklikk.hu-nak adott a témában hosszabb interjút. Ahogy a figyelem lassan az előválasztás felé fordul, elemzőnk Szászi Áron a Vox Populi oldalán szedte össze az előválasztás finanszírozásával és lebonyolításával kapcsolatos legfontosabb stratégiai dilemmákat.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!