logo

Hírek

2020-12-20

Közéleti podcast Bíró-Nagy Andrással az Új Egyenlőségen

Bíró-Nagy András rendszeresen jelentkezik a magyar és az uniós politika kulcskérdéseit vizsgáló beszélgetéseivel az Új Egyenlőség podcaston. Ajánlatunk az elmúlt hetek legfontosabb adásaiból!
Közéleti podcast Bíró-Nagy Andrással az Új Egyenlőségen

Az Új Egyenlőség piros podcasjának három szerkesztője, Bíró-Nagy András, Kiss Ambrus és Lakner Zoltán heti rendszerességgel jelentkezik a magyar és az uniós politika kulcskérdéseit vizsgáló beszélgetéseivel. Az alábbiakban ajánljuk igazgatónk, Bíró-Nagy András legfontosabb beszélgetéseit az utóbbi hetekből:

Ki nyert? Brüsszeli tájkép csata után - A nagy izgalmak által övezett uniós csúcson kötött költségvetési megállapodás mélyebb összefüggéseiről Hegedűs Dániellel.

Biden a Fehér Házban: az amerikai elnökválasztás tanulságai - A drámai fordulatokat hozó amerikai elnökválasztás tanulságairól Győri Gáborral.  

Fogékonyság a zöld témákra, aggodalom a megélhetés miatt – Lakner Zoltán és Bíró-Nagy András beszélgetése. Bíró-Nagy András szerint nemcsak vállalható, hanem büszkén képviselhető a zöld politikával szemben ez a gyakran vádnak szánt jellemzés. A zöld baloldali politika valójában a progresszió legfontosabb új iránya, amely arra a felismerésre épül, hogy szorosan összefüggnek egymással a globális igazságossági problémák, egyenlőtlenségek, valamint a klímaválság kiváltó okai.

Elvenni a Fidesztől a politika alakításának monopóliumát - A borsodi időközi választás tanulságairól és az ellenzék előtt álló feladatokról Szűcs Zoltán Gáborral.

Eljuttatni az alapjövedelem hírét a vidék Magyarországához - A Párbeszéd alapjövedelem kampányáról és a formálódó közös ellenzéki programról Tordai Bencével.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!