logo

Hírek

2021-03-08

Nemi bérszakadékkal kapcsolatos percepciók Magyarországon

A Policy Solutions és az Amnesty International Magyarország közös kutatása a Nemzetközi Nőnap alkalmából
Nemi bérszakadékkal kapcsolatos percepciók Magyarországon

A Policy Solutions az Amnesty International Magyarország megbízásából a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézettel közösen 2020. november 2-12. között a magyarországi teljes lakosságot reprezentáló 1000 fős, személyes megkérdezésen alapuló országos mintán készített közvélemény-kutatást.

Kutatásunkban a nemi bérszakadékkal kapcsolatos percepciókat elemeztük. Először azt vizsgáltuk, hogy mennyire tartják valós gyakorlatnak a magyarok a nemi alapú bérdiszkriminációt. Ezt követően azt kérdeztük meg a kutatás résztvevőitől, hogy támogatnának-e egy olyan törvényt, amely a munkaadókat arra kötelezné, hogy hozzák nyilvánosságra a nemek közötti bérkülönbségeket.

A kutatás legfontosabb eredményeit a Telex.hu és a 444.hu is bemutatta. 

A teljes elemzés ide kattintva letölthető.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!