logo

Hírek

2021-11-18

Online rendezvény - Lélekben a járványon túl: A magyar társadalom a koronavírus-járvány negyedik hullámában

A Policy Solutions 2021. november 25-én mutatja be új kutatását, mely feltárja, hogy a magyarok miként látják a koronavírus-járványt és a nyomában járó válságot a járvány negyedik hullámában.
Online rendezvény - Lélekben a járványon túl: A magyar társadalom a koronavírus-járvány negyedik hullámában

A Policy Solutions missziójának tekinti, hogy rendszeresen átfogó és tényszerű képet adjon a magyar társadalomban zajló fő folyamatokról. Az új kutatás célja annak vizsgálata, hogy a magyarok miként látják a járványt és a nyomában járó válságot a negyedik hullámban, különösen az elmúlt fél évet jellemző nyitási tapasztalatok fényében. Tanulmányunkban számos kérdésben alkalmaztunk időbeli összehasonlító megközelítést, annak érdekében, hogy a járvány különböző hullámai közötti társadalmi változásokat feltárjuk. Így arról is képet kaphatunk, hogy miként alakult a járványügyi intézkedések támogatottsága, a magyarok gazdasági helyzetértékelése, az Orbán-kormány válságkezelésének megítélése vagy az összeesküvés-elméletek elterjedtsége az elmúlt fél évben. Számos új szempontot is vizsgáltunk ugyanakkor: ilyen a társas kapcsolatok alakulása a nyitás után, a világjárvány maradandó lelki nyomainak felmérése, a harmadik oltáshoz és az oltási kötelezettséghez való hozzáállás, vagy az oltásszkeptikusok motivációinak elemzése.

Az új kutatás bemutatását követően a panelbeszélgetésben résztvevő vendégeink azt vitatják meg, hogy milyen hatása lehet a járványnak és a válságkezelésnek a 2022-es választásokra. Mi a politika teendője a magyar társadalom jelenlegi állapotának fényében?  

A rendezvény időpontja: 2021. november 25. (csütörtök), 10:00-11:15

Online rendezvény – ZOOM

Regisztráció: https://us02web.zoom.us/webinar/register/7716371649718/WN_IPhqqVKxR1WYdJx5-Bro0A

 

Program:

10:00–10:05 – Megnyitó

Molnár János, a Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti irodájának munkatársa

10:05–10:20 – A “Lélekben a járványon túl: A magyar társadalom a koronavírus-járvány negyedik hullámában” c. kiadvány bemutatója

Bíró-Nagy András, igazgató, Policy Solutions

10:20–11:15 – Beszélgetés: Milyen hatása lehet a járványnak és a válságkezelésnek a 2022-es választásokra?

Lantos Gabriella, egészségügyi menedzser, az Új Világ Néppárt elnökségi tagja

Szűcs Zoltán Gábor, politológus

Tordai Bence, közgazdász-szociológus, a Párbeszéd országgyűlési képviselője

A rendezvény moderátora: Bombera KrisztinaVissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!