logo

Hírek

2021-12-22

Az RTL Klubtól a New York Timesig – Policy Solutions a médiában

Kiemelkedő figyelem övezte munkánkat 2021-ben: több mint 150 cikk és interjú jelent meg kutatásainkról, a hazai és a nemzetközi sajtó legrangosabb termékeiben.
Az RTL Klubtól a New York Timesig – Policy Solutions a médiában

Igen jelentős médiafigyelem mellett mutattuk be a „Lélekben a járványon túl” című, a koronavírus negyedik hullámáról szóló kutatásunkat, amelyről több mint 30 sajtótermék számolt be. Kiemelt anyagban tudósított kiadványunkról többek között a 24.hu, a HVG, az Index, a Telex, a Magyar Narancs, Magyar Nemzet, a Blikk, a Szabad Európa, a Jelen és a Házi Patika is. Bíró-Nagy András az RTL Klub Híradójában, a Partizán műsorában és a Népszavának adott nagyinterjúban beszélt legfontosabb eredményeinkről. Szászi Áron a Hírklikknek és a Klubrádiónak adott interjúkban mutatta be a kutatást.

A hazai sajtóban szintén kiemelkedő visszhangot váltott ki Bíró-Nagy András és Szabó Andrea „Magyar Fiatalok 2021” című kutatása, többek között a 24.hu, a HVG, az Index, a 444/Qubit is részletes összefoglalóban mutatta be eredményeinket. Bíró-Nagy András az RTL Klub Híradónak, az ATV Egyenes Beszédnek és a Magyar Narancsnak adott interjúkban ismertette a kutatás legfőbb tanulságait.

Erős hónapokat zárunk a nemzetközi sajtóban is. A magyarok problématérképéről szóló kutatásunkat idézte a New York Times és a Reuters, Bíró-Nagy András a Deutsche Wellének beszélt a magyarországi korrupciós botrányokról. Nagy érdeklődés volt a nemzetközi médiában az előválasztási eredmények interpretációja iránt is. Győri Gábor többek között a Washington Postnak, a Liberationnak, az ARTE-nak, a cseh köztelevíziónak, Bíró-Nagy András az El Paísnak és a Christian Science Monitornak értékelte az eredményeket.

Az idei ősz legfontosabb nemzetközi politikai eseményéről, a német választásokról vezető elemzőnk, Győri Gábor több fontos interjút is adott: a Jelen, a Partizán és az Új Egyenlőség fórumain elemezte a német választási kampányt, a választás eredményeit és a koalíciókötési folyamatokat. Ha uniós politikáról van szó, akkor is gyakran fordul a magyar sajtó munkatársainkhoz: Bíró-Nagy András a Jelenben és a Magyar Narancsban is elemezte a magyarok uniós attitűdjeit és a magyar kormány viszonyát az uniós intézményekhez.

A Greenpeace Magyarországgal közösen készítettünk kutatást Magyarország legfontosabb zöld ügyeiről és a magyarok környezetvédelmi ügyekről alkotott véleményeiről, melyről a 24.hu és a HVG is részletesen beszámolt.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!