logo

Hírek

2022-02-23

"Az ukrán helyzet fokozódása a középpontba tolhatja azt a kérdést, hogy Magyarország Keletre vagy Nyugatra tart"

Választási nagyinterjú a háború árnyékában a Szabad Európa oldalán a Policy Solutions igazgatójával, Bíró-Nagy Andrással.
"Az ukrán helyzet fokozódása a középpontba tolhatja azt a kérdést, hogy Magyarország Keletre vagy Nyugatra tart"

"Az ukrán válság azért értékelődhet fel ebben az időszakban, mert kézzelfoghatóvá teszi az orbáni politika potenciális következményeit. Lehet akár évekig játszani pávatáncot különösebb következmények nélkül, de ha élessé válik a helyzet, akkor előjönnek ennek a politikának a kockázatai. Ha ennyire élesen előjön az a kérdés, hogy mi most igazából kivel vagyunk és hová tartozunk, akkor a választási kampányban is fontos szerepet kaphat a külpolitikai orientáció kérdése – ami amúgy nem tartozna a kampány húzótémái közé. Az ukrán helyzet fokozódása a középpontba tolhatja azt a kérdést, hogy Magyarország Keletre vagy Nyugatra tart. Hogy mi az oroszbarátság valódi ára, hogy mennyire vagyunk megbízható tagjai ez Európai Uniónak és a NATO-nak."

A teljes interjút itt lehet elolvasni.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!