logo

Hírek

2022-01-23

Miért nem lesz miniszterelnök-jelölti vita - és minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen?

Már több mint 240 ezren látták a Telex.hu Bíró-Nagy Andrással készült videóját a miniszterelnök-jelölti vitákról. Ajánljuk mindenkinek, aki még nem látta!
Miért nem lesz miniszterelnök-jelölti vita - és minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen?

Remek videóban foglalta össze a Telex.hu mindazt, amit a magyar miniszterelnök-jelölti vitákról tudni kell. A Telex összeállításában Bíró-Nagy András mutatta be a magyar viták történetét, a viták szerepét és hatását a jól működő demokráciákban, és segített azt is körbejárni, hogy milyen érdekek dönthetik el azt, hogy 16 év után újra lesz-e miniszterelnök-jelölti vita Magyarországon vagy sem.

"Márki-Zay kihívta Orbánt egy nyílt vitára, de a Fidesz elkerülő válaszokat ad a felvetésre. A jelenlegi kormányfő Horn Gyulát nagyon fiatalon legyőzte, Medgyessy a torkán akadt, Gyurcsány viszont a 2006-os kampány hajrájában szinte földbe döngölte Orbán Viktort, akit lassan egymillió szavazó nem látott éles vitahelyzetben. Telex Magyarázó arról, hogy miért nem lesz vita – illetve hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen."

Itt lehet a Telex.hu Bíró-Nagy Andrással készült videóját megnézni.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!