logo

Hírek

2022-05-16

Mennyi Európát szeretnénk?

A Policy Solutions “Mennyi Európát szeretnénk? EU-pártiság és euroszkepticizmus Magyarországon” c. új kiadványának bemutatója 2022. május 27-én az Európa Pontban.
Mennyi Európát szeretnénk?

Ezúton szeretnénk meghívni a Policy Solutions “Mennyi Európát szeretnénk? EU-pártiság és euroszkepticizmus Magyarországon” c. új kiadványának bemutatójára, mely a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával készült. Az uniós tagság stabilan magas magyarországi támogatottsága közismert, de célunk az is, hogy a „menni vagy maradni” kérdésen túlmutató, árnyaltabb képet adjunk arról, hogy miként látják a magyarok az ország helyét és jövőjét az Európai Unióban. E kötet erre vállalkozik: a korábbi hazai kutatásokhoz képest mélyebben és több szempont beemelésével tárja fel a magyar uniós attitűdöket. Kiemelten foglalkozunk annak a kérdésnek a megválaszolásával, hogy valójában mennyi Európát szeretnének a magyarok: mennyire erős az integráció mélyítésének és a nemzeti szuverenitás politikájának a hazai támogatottsága? Bemutatjuk továbbá az új, átfogó „euroszkepticizmus indexet”, amely lehetővé teszi a magyarok EU-hoz fűződő komplex kapcsolatának mérését.

Az új kutatás bemutatását követően a panelbeszélgetésben résztvevő illusztris vendégeink azt vitatják meg, hogy  a következő években milyen magyar Európa-politikára lenne szükség.

A rendezvény időpontja: 2022. május 27. (péntek), 10:00-12:00

Helyszín: Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház utca 35.)

Regisztráció: https://forms.gle/KhfKESbqkXyz9UZ28

 

Program:

10:00–10:10 – Megnyitó

Jörg Bergstermann, a Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti irodájának társigazgatója

10:10–10:30 – A “Mennyi Európát szeretnénk? EU-pártiság és euroszkepticizmus Magyarországon”” c. kiadvány bemutatója

Bíró-Nagy András, igazgató, Policy Solutions

10:30–12:00 – Panelbeszélgetés – Magyarország és az EU kapcsolata: milyen magyar Európa-politikára lenne szükség?  

Donáth Anna, európai parlamenti képviselő, Momentum

Rónai Sándor, európai parlamenti képviselő, DK

Ujhelyi István, európai parlamenti képviselő, MSZP

A rendezvény moderátora: Bombera KrisztinaVissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!