logo

Hírek

2022-08-13

Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

2022-ben is a Policy Solutions és a FEPS támogatásával jelenik meg az Új Egyenlőség közéleti podcastja. Ajánlatunk a legérdekesebb tavaszi és nyári adásokból!
Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

Az Új Egyenlőség piros podcastjának szerkesztői, Bíró-Nagy András, Kiss Ambrus és Lakner Zoltán minden héten jelentkeznek a magyar és az uniós politika kulcskérdéseit vizsgáló beszélgetéseivel. Az alábbiakban ajánlunk ötöt az utóbbi hónapok legérdekesebb adásaiból:

Baloldali fordulat Kolumbiában - Történelmi jelentőségű győzelmet könyvelhet el a baloldal Kolumbiában: Gustavo Petro lett az ország első baloldali elnöke. A regionális trendbe is beleillő siker jelentőségéről és a baloldali kormányzás várható irányvonaláról Lenti Attila politológussal beszélgetett Bíró-Nagy András, az Új Egyenlőség szerkesztője.

Széttartó világok: politikai polarizáció Magyarországon - Mennyire megosztott a magyar társadalom? Bíró-Nagy András a politikai polarizációról szóló Policy Solutions kutatásról beszélgetett az intézet politikai elemzőjével, Szászi Áronnal.

Mennyi Európát szeretnénk? - A Policy Solutions részletes kutatást tett közzé arról, hogy a magyarok milyen mértékben EU-pártiak vagy éppen EU-ellenesek. Erről beszélgetett Kiss Ambrus Bíró-Nagy Andrással. 

Az ötödik Orbán-kormány struktúrája és kihívásai - Mi várható az új Orbán-kormány struktúrájától, személyi állományától, és milyen kihívásokkal szembesül az új kabinet? A kedden megalakult ötödik Orbán-kormányról beszélgetett Mikecz Dániel politológussal Bíró-Nagy András.

A francia elnökválasztás tanulságai - Minek köszönheti újraválasztását Emmanuel Macron és mi várható a második elnöki ciklusában? A francia elnökválasztás tanulságairól beszélgetett Erőss Gábor szociológussal, a Párbeszéd elnökségi tagjával Bíró-Nagy András.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!