logo

Hírek

2022-08-30

A magyarok többsége elutasítja, hogy a kormány fakivágással kezelje az energiaválságot

A válaszadók közel kétharmada nem tartja elfogadhatónak a fakitermelés eddigi korlátozásainak eltörlését - ez derül ki kutatásunkból, melyet a Greenpeace Magyarország megbízásából készítettünk.
A magyarok többsége elutasítja, hogy a kormány fakivágással kezelje az energiaválságot

A magyar társadalom többsége elutasítja, hogy a kormány a fakitermelés könnyítésével kezelje az energia-veszélyhelyzetet - derül ki új kutatásunkból, melyet a Greenpeace Magyarország megbízásából készítettünk.

A válaszadók közel kétharmada (63%) nem tartja elfogadhatónak a fakitermelés eddigi korlátozásainak eltörlését az energia-veszélyhelyzetre hivatkozva, és csupán minden ötödik ember (22%) mondta azt, hogy szerinte ezzel az intézkedéssel kezelhetők lesznek a jelenlegi energiaellátási problémák.

Egy korábbi, 2021 őszén készült kutatásunk azt is mutatja, hogy a lakosság nagy többsége (87%) azt szeretné, hogy a magyar kormány nagymértékben, pénzügyileg is ösztönözze a lakóingatlanok energetikai felújítását annak érdekében, hogy a lakások energiafelhasználása számottevően csökkenjen.

Az adatfelvétel részletei: a Greenpeace Magyarország megbízásából a Policy Solutions és a Závecz Research által 2022. augusztus 12-13-án készült közvélemény-kutatás, telefonos adatfelvétellel, a magyar lakosságra reprezentatív 500 fős mintán.

A kutatásról készült teljes közlemény itt olvasható



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!