logo

Hírek

2022-10-15

Konferencia: Magyarország értéktérképe 2022

A Policy Solutions “Magyarország értéktérképe 2022” c. új kiadványának bemutatója 2022. október 21-én, az Aranytíz Kultúrházban.
Konferencia: Magyarország értéktérképe 2022

Ezúton szeretnénk meghívni a Policy Solutions „Magyarország értéktérképe 2022” c. új kiadványának bemutatójára, mely a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával készült.

Kutatásunkban egy 28 kérdésből álló „politikai iránytűvel” mértük fel, hogy a különböző világnézeteknek milyen bázisa van a magyar társadalomban. Nemcsak azt vizsgáltuk, hogy a 2022-es választások után miként vélekednek a magyarok a legkülönfélébb kérdésekről, a szegénységtől az adórendszeren át az abortuszig, hanem azt is, hogy egy parlamenti ciklus alatt mi változott. A gazdasági és a társadalmi értékdimenziókat kombinálva azt is bemutatjuk, hogy milyen komplex értékrendi csoportokba sorolhatók be a magyarok, és mekkora a súlya az egyes csoportoknak.

Az új kutatás bemutatását követően a panelbeszélgetésben résztvevő vendégeink azt vitatják meg, hogy mi következik a politika számára a magyarok értékrendjéből.

A rendezvény időpontja: 2022. október 21. (péntek), 10:00-11:30

Helyszín: Aranytíz Kultúrház (1051 Budapest, Arany János utca 10.)

Regisztráció: https://forms.gle/H9yhU7BDzGgoPQCp8

Program:

10:00 – 10:10 – Megnyitó

Molnár János, Friedrich-Ebert-Stiftung

10:10 – 10:30 – A “Magyarország értéktérképe 2022” c. kiadvány bemutatója

Bíró-Nagy András, igazgató, Policy Solutions

10:30 – 11:30 – Beszélgetés: Mi következik a politika számára a magyarok értékrendjéből?

Lakner Zoltán, főszerkesztő, Jelen

Szabó Andrea, igazgató, Társadalomtudományi Kutatóközpont, Politikatudományi Intézet

A rendezvény moderátora: Bombera KrisztinaVissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!