logo

Hírek

2022-11-09

Konferencia: Poszt-COVID Magyarország

A Policy Solutions “Poszt-COVID Magyarország” c. új kutatásának bemutatója 2022. november 18-án, az Aranytíz Kultúrházban.
Konferencia: Poszt-COVID Magyarország

Ezúton szeretnénk meghívni a Policy Solutions „Poszt-COVID Magyarország” c. új kiadványának bemutatójára, mely a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával készült.

Átfogó COVID-kutatásunk bemutatja, hogy mi a koronavírus-járvány bő két és fél évének a mérlege a magyar társadalom szemében. Részletesen megvizsgáljuk, hogy a magyarok félelmei, az egészségügyi attitűdök, valamint az életvitel, a munkavégzés és a lelki egészség tekintetében melyek a pandémia hosszú távon is megmutatkozó hatásai. A járvánnyal kapcsolatos társadalmi és politikai attitűdökre vonatkozó kérdések mellett nagy hangsúlyt fektetünk olyan közegészségügyi szempontból is fontos jelenségek feltérképezésére, mint az oltásellenesség, illetve a poszt-COVID és long-COVID szindrómára utaló tünetek elterjedtsége.

Az új kutatás bemutatását követően a panelbeszélgetésben résztvevő vendégeink azt vitatják meg, hogy milyen hatással volt a koronavírus-járvány a magyar társadalomra.

A rendezvény időpontja: 2022. november 18. (péntek), 10:00-11:45

Helyszín: Aranytíz Kultúrház (1051 Budapest, Arany János utca 10.)

Regisztráció: https://forms.gle/YdEcFK4p6HKvi1zr5

Program:

10:00–10:10 – Megnyitó

Molnár János, Friedrich-Ebert-Stiftung

10:10–10:30 – A “ Poszt-COVID Magyarország” c. kiadvány bemutatója

Bíró-Nagy András, igazgató, Policy Solutions

10:30–11:45 – Panelbeszélgetés: Milyen hatással volt a koronavírus-járvány a magyar társadalomra?

Albert Fruzsina, kutatóprofesszor, Társadalomtudományi Kutatóközpont, Szociológiai Intézet

Földes Annamária, ügyfélélmény és ügyfélkapcsolati vezető, Ipsos Hungary

Rékassy Balázs, orvos, egészségügyi közgazdász

A rendezvény moderátora: Bombera Krisztina



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!