logo

Hírek

2022-11-25

Konferencia: Mérlegen az állam - Közszolgáltatások Magyarországon

A Policy Solutions “Mérlegen az állam: A közszolgáltatások helyzete és jövője a magyarok szemében” c. új kutatásának online bemutatója 2022. december 1-én.
Konferencia: Mérlegen az állam - Közszolgáltatások Magyarországon

Ezúton szeretnénk meghívni a Policy Solutions “Mérlegen az állam: A közszolgáltatások helyzete és jövője a magyarok szemében” c. új kiadványának bemutatójára, mely a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával készült. Kutatásunkban bemutatjuk, hogy a magyarok milyennek látják a közszolgáltatások színvonalát, mely közszolgáltatásokkal elégedettek és melyekkel kevésbé, milyen változásokat tapasztaltak azok minőségében az Orbán-kormányok 12 éve alatt, és miként látják egyes kiemelt közszolgáltatások főbb problémáit és a lehetséges reformok irányait. Részletesen áttekintjük, hogy a hazai közbeszédet több évtizede folyamatosan foglalkoztató két területen, az egészségügyben és az oktatásban melyek a legégetőbb problémák a magyarok szerint, illetve a gyakran felmerülő reformjavaslatoknak milyen a társadalmi támogatottsága.

Az új kutatás bemutatását követően a panelbeszélgetésben résztvevő vendégeink megvitatják a magyarországi közszolgáltatások jelenlegi helyzetét, és azt, hogy milyen közpolitikai változásokra lenne a leginkább szükség.

A rendezvény időpontja: 2022. december 1. (csütörtök), 10:30-12:00

Online rendezvény – ZOOM

Regisztráció: https://us02web.zoom.us/webinar/register/3716638403782/WN_PF0mWT38S8-hYQsbpzZoAw

Program:

10:30–10:35 – Megnyitó

Molnár János, Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest

10:35–11:00 – A “Mérlegen az állam” c. kiadvány bemutatója

Bíró-Nagy András, a Policy Solutions igazgatója

11:00–12:00 – Panelbeszélgetés – Milyen a közszolgáltatások helyzete Magyarországon és milyen változásokra lenne szükség?  

Kiss Ambrus, Budapest általános főpolgármester-helyettese

Nahalka István, oktatáskutató

Pogátsa Zoltán, közgazdász, az Új Egyenlőség főszerkesztője

A rendezvény moderátora: Bombera Krisztina



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!