logo

Hírek

2022-12-21

Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

2022-ben a Policy Solutions és a FEPS támogatásával jelent meg az Új Egyenlőség közéleti podcastja. Ajánlatunk az elmúlt hónapok legfontosabb adásaiból!
Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

Az Új Egyenlőség közéleti podcastjának szerkesztői, Bíró-Nagy András, Kiss Ambrus és Lakner Zoltán minden héten jelentkeznek a magyar és az uniós politika kulcskérdéseit vizsgáló beszélgetéseivel. Az alábbiakban ajánlunk ötöt az utóbbi hónapok legérdekesebb adásaiból:

Megállapodás az uniós forrásokról – a kötélhúzás mérlege - Az Európai Unió és a magyar kormány közötti kötélhúzás fontos mérföldkövéhez érkeztünk decemberben. A nagyon várt megállapodás részleteiről és az uniós pénzek további sorsáról Zsíros Sándorral, az Euronews brüsszeli tudósítójával beszélgetett Bíró-Nagy András.

Belső inflációs nyomás miatt van élmezőnyben a magyar árak emelkedése - Az infláció lett az európai gazdaság egyik fő problémája. Magyarország még ebben is az élmezőnyben van. Beszélgetés a legfőbb okokról Pogátsa Zoltánnal. 

Legjobban a járványoktól félünk, de nem akarunk maszkot viselni - A Policy Solutions Poszt-COVID Magyarország című kutatásának legfontosabb eredményeiről beszélgetett Kiss Ambrus és Bíró-Nagy András. 

Lula visszatérése, Bolsonaro bukása: Brazília választások utánLuiz Inácio Lula da Silva győzelmét hozta az elnökválasztás második fordulója Brazíliában, ahol a munkáspárti jelölt szoros küzdelemben, 1,9 százalékkal előzte meg a leköszönő államfőt, a szélsőjobboldali Jair Bolsonarót. A brazil elnökválasztás globális jelentőségéről, Bolsonaro örökségéről és a Lula előtt álló számos kihívásról beszélgettünk Lenti Attila politológussal.

A választók egy része baloldali értékrendet vallva is a Fideszre szavaz - Kiss Ambrus és Bíró-Nagy András elemezték a Policy Solutions Magyarország Értéktérképe 2022 című kutatásának adatait.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!