logo

Hírek

2022-12-22

Partizántól a New York Timesig - Policy Solutions a médiában

Kiemelkedő figyelem övezte munkánkat 2022-ben is. A Partizán választási műsorától a Telex videókig, az Economisttól a New York Timesig több száz cikk és interjú jelent meg kutatásainkról, a hazai és a nemzetközi sajtó legrangosabb termékeiben.
Partizántól a New York Timesig - Policy Solutions a médiában

Igen jelentős médiafigyelem mellett mutattuk be a „Magyarország értéktérképe 2022” című kutatásunkat, amelyről több mint 20 sajtótermék számolt be. Kiemelt anyagban tudósított kiadványunkról többek között az RTL, a 24.hu, a HVG, az Index, 444/Qubit, a Mérce, a Jelen és a Nők Lapja is.

A hazai sajtóban szintén kiemelkedő visszhangot váltott ki a közszolgáltatások magyarországi helyzetét vizsgáló „Mérlegen az állam” kutatásunk. Részletes összefoglaló jelent meg kiadványunkról a Telex, a 24.hu, a Magyar Narancs, a Népszava és a Szabad Európa oldalain. A Telex angol nyelvű cikkben is összefoglalta fő eredményeinket.

Ősszel mutattuk be a koronavírus-járvány társadalmi hatásait vizsgáló kutatási sorozatunk harmadik kiadványát. A „Poszt-COVID Magyarország” címlapon volt többek között a 24.hu, a Telex, a Népszava és a Magyar Narancs oldalain is. Korábbi COVID-kutatásaink eredményei Bíró-Nagy András és Szászi Áron jóvoltából egy vezető amerikai orvostudományi lapban (Journal of Behavioral Medicine) jelentek meg.

Bíró-Nagy András a Partizán több mint 700 ezer ember által követett választási műsorának vendége volt. Megtisztelő, hogy 2022-ben két Telex videó is a Policy Solutions közreműködésével született: a miniszterelnöki vitákról készült összeállítást 250 ezren, a Policy Solutions EU-s kutatásáról szóló Telex magyarázót 200 ezren látták.

Erős évet zárunk a nemzetközi sajtóban is. A magyar választásokat a New York Timesban elemezte Bíró-Nagy András, a Politico pedig a magyarok problématérképéről szóló kutatásunkat idézte. Győri Gábor az Al Jazeeranak beszélt a választásokról. Bíró-Nagy Andrást többek között az Euronews, az Economist, a Foreign Policy, a The Atlantic, a Süddeutsche Zeitung, az El País és a Gazeta Wyborcza is kérdezte a magyar politika aktuális fejleményeiről.

Ha uniós politikáról van szó, akkor is gyakran fordul a magyar sajtó munkatársainkhoz: Bíró-Nagy András az ATV Heti Naplóban elemezte az uniós pénzekről született megállapodást, a Szabad Európa videójában beszélt az uniós szankciókról, a Tilos Rádióban tartott uniós évértékelőt, és a Jelennek adott interjúban elemezte a magyarok uniós attitűdjeit és a magyar kormány viszonyát az uniós intézményekhez. Szászi Áron a Deutsche Welle videójában mutatta be a Policy Solutions „Mennyi Európát szeretnénk?” kutatását.

Szászi Áron fontos interjút adott a polarizáció magyarországi helyzetét bemutató „Széttartó világok” című kutatásunk fő tanulságairól a Népszavának. Győri Gábor az amerikai félidős választásokat elemezte a Klubrádióban

Többek között a HVG, a 444, az Index és a Magyar Hang is beszámolt kutatásunkról, melyet a Greenpeace Magyarország megbízásából készítettünk a kormány fakivágásra vonatkozó intézkedéséről.



Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!