logo

Hírek

2023-03-01

Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

2023-ban is a Policy Solutions és a FEPS támogatásával jelenik meg az Új Egyenlőség közéleti podcastja. Ajánlatunk az elmúlt hetek legfontosabb adásaiból!
Közéleti podcast a Policy Solutions támogatásával az Új Egyenlőségen

Az Új Egyenlőség közéleti podcastjának szerkesztői, Bíró-Nagy András, Kiss Ambrus és Lakner Zoltán minden héten jelentkeznek a magyar és az uniós politika kulcskérdéseit vizsgáló beszélgetéseivel. Az alábbiakban ajánlunk ötöt az utóbbi hónapok legérdekesebb adásaiból:

Egy évvel a háború kezdete után – hogy áll Európa gazdasága és politikája? Az elmúlt egy év megmutatta, hogy Európa nem fagy meg orosz gáz hiányában, és nem omlott össze a gazdaság sem. Szankciókról, támogatásokról, az EU-n belüli törések lehetőségéről beszélgetett Kiss Ambrus, Pogátsa Zoltán és Bíró-Nagy András.

A Mi Hazánk stratégiája: szociális fókusz, radikális rendpártiság és konteók. A 2022-es választások egyik meglepetése volt, hogy a Mi Hazánk bejutott az Országgyűlésbe. A párt jelenlegi helyzetéről és jövőjéről Bíró-Nagy András, az Új Egyenlőség podcastjának szerkesztője beszélgetett Hunyadi Bulcsúval, a Political Capital radikalizmuskutatásainak vezetőjével.

Mit jelent a magyar gazdaságnak az elmúlt egy év a háború árnyékban? A magyar gazdaság nemzetközi beágyazottsága vitán felüli, az ebből következő kitettségünk akármilyen globális folyamattal szemben szintén. Ugyanakkor izgalmas kérdés, milyen hatása van egy háborúnak a szomszédos országban. Erről beszélgettünk Büttl Ferenc közgazdásszal.

Cseh győzelem az illiberális populizmus felett. A cseh elnökválasztás második fordulójában Petr Pavel volt vezérkari főnök fölényes győzelmet aratott populista ellenfele, Andrej Babiš ex-miniszterelnök felett. Az Új Egyenlőség podcastjának e heti adásában Bőtös Botonddal, az Átlátszó és a Jelen vendégszerzőjével értékeltük ki a választás eredményeit.

A 2023-as év legfőbb politikai kérdései: a kormány válságálló képessége és a magyar–EU viszony. Az Új Egyenlőség podcast ötödik évadjának második adásában a podcast három szerkesztője beszélget az elkövetkező félév legfőbb politikai kérdéseiről és várható témáiról.  Két nagy ügyre várnak választ: mennyire képes válságálló lenni a kormány és annak támogatottsága, illetve lehet-e politikailag és pénzügyileg rendezni a magyar–EU viszonyrendszert.Vissza

Magunkról

A Policy Solutions egy budapesti székhelyű politikai elemző és tanácsadó intézet, amely elkötelezett a demokrácia, a szolidaritás, az esélyteremtés, a fenntarthatóság és az európai integráció iránt. Munkánk fókuszában a magyar és az európai uniós politikai folyamatok értelmezése áll. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik a demokrácia minőségének vizsgálata, az euroszkepticizmus, a populizmus és a szélsőjobboldal mozgatórugóinak elemzése, valamint a választáskutatás. 

Tovább

Facebook

Kövess minket Facebook-on!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel a Policy Solutions hírlevelére!